00:58

TUŽILAŠTVO I TE KAKO IMA RAZLOGA ZA ŽALBU! Damir Okanović o STRAVIČNOM slučaju gde je vozač pokosio 2 dečaka i njihovog oca

direktor komiteta za bezbednost saobraćaja

TUŽILAŠTVO I TE KAKO IMA RAZLOGA ZA ŽALBU! Damir Okanović o STRAVIČNOM slučaju gde je vozač pokosio 2 dečaka i njihovog oca

Društvo -

Lazar G. koji se sumnjiči da je u nedelju uveče na pešačkom prelazu na Karaburmi u Boegradu sitroenu C5, pokosio dva dečaka i njihovog oca juče je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu odlučio da se brani ćutanjem, posle čega je predloženo da mu bude određen do 30 dana, ali je Prvi osnovni sud to odbio.

lazar g., Saobraćajna Nesreća, Pregažen Pešak
foto: Nikola Andjic, Privatna Arhiva

Tužilaštvo je od suda tražilo pritvor između ostalog i zbog toga što je Lazar G. već dva puta osuđivan, takođe zbog izazivanja saobraćajnih nesreća.

Ovo je tema o kojoj smo razgovarali sa Damirom Okanovićem, direktorom Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Damir Okanović
foto: Kurir televizija

- Teško je suditi kada nemate na stolu sve što ima sudija u momentu donošenja odluke. Pritvor je procesna mera, nije kazna. Dakle, razlozi za pritvor su ukoliko postoji opasnost od bekstva, ukoliko se ne može utvrditi identitet ili ako postoji opasnost da se ponovi krivično delo. Po nekom mom mišljenju, mislim da i te kako tužilaštvo ima razlog za žalbu - rekao je Damir.

Damir Okanović
foto: Kurir televizija

- Postavlja se pitanje da li kazne ispunjavaju svrhu kažnjavanja, a svrha je da učinilac ne ponovi delo. Ukoliko imate nekoga ko ponavlja delo, očigledno je da predhodne kazne nisu delovale. Ovo je jedno jako opasno ponašanje. Kod nas je sudska praksa ista kao što je bila i pre 20 i pre 30 godina. Prosto morate imati u vidu ne samo posledice, već i samu opasnost takvog ponašanja - rekao je Okanović.

Damir Okanović
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.Lekić

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:13

TEŠKA NESREĆA NA DUŠANOVCU: Auto naleteo na ženu pešaka, vozač preminuo za volanom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track