02:27

Istoričar Antić u Usijanju dana o sajber lovu na Srbe

usijanje dana

DRUŠTVENE MREŽE ĆE BRISATI SVE SADRŽAJE KOJI NEGIRAJU GENOCID U SREBRENICI: Ovde možemo govoriti o političkoj zloupotrebi zločina

Društvo -

Nakon Zakona o negiranju genocida, koji je u BiH doneo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, Srbi će pretrpeti još jedan udar koji se odnosi na slobodu govora na društvenim mrežama o ovoj temi. Kompanije su poručile da imaju nameru da sa svojih društvenih platformi uklanjaju sadržaje u kojima se negira genocid u Srebrenici.

Kako će se pratiti objave na društvenim mrežama? Da li je ovo novi udar na Srbe i slobodu govora? Da li će se i kako kažnjavati i svetski naučnici čija istraživanja i studije dokazuju da u Srebrenici 1995. godine nije bilo genocida, a kojih je sve više poslednjih godina?

Na ova i ostala pitanja u Usijanju Dana odgovaraće, Čedomir Antić istoričar i advokat Branko Lukić.

Čedomir Antić, Branko Lukić, usijanje dana
foto: Kurir

- To su privatne kompanije mogu da rade šta hoće. Poznato je da su isključili i nekadašnjeg predsednika Trampa. Zato ja već dugo vremna govorim da treba da se formira neka alternativa društvenim mrežama - naveo je Lukić.

Izjednačava se genocid u Srebrenici sa Holokaustom, napomenuo je Lukić.

- Ovde možemo govoriti o političkoj zloupotrebi jednog zločina. Ključno pitanje je ovde šta žele, oni koji su doneli ovakav zakon. Njihova ideja je da stvore unitarnu Bosnu koji bi bili deo velikog zida u borbi protiv Rusije... - rekao je Antić i dodao:

- Jedni bi želeli da oteraju Srbe iz Bosne i Hercegovine. A drugi bi hteli da Srba uopšte ne bude, ali ako je moguće da ne bude ni Bošnjaka - kaže Antić.

- Nadamo se da Izetbegović neće moći ponovo da pokrene ratna dešavanja u Bosni i Hercegovini. Srbi su stali na put širenju NATO pakta i treba ih disciplinovati, oni tako gledaju na nas - naveo je Lukić.

- Ne znam šta je ovo trebalo Incku, sem da hoće ponovo da izazovu ratove - dodao je Lukić.

Čedomir Antić, Branko Lukić, usijanje dana
foto: Kurir

Ovo je isključivo urađeno da se srpskog narodu uskrate neka prava, nadovezao je Antić.

- U BiH hrvati i Srbi nemaju probleme. Bošnjaci su u ovom trenutku većina u BiH. Ne znam kakav je interes da se u srcu Evrope stvori jedna Islamsksa država. Vidim Dodika u ovom trenutku da stoji ispred svog naroda - rekao je Lukić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track