53 NOVOZARAŽENA: Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu sve gora
Foto: Kurir/Ž.M.

najviše u kruševcu

53 NOVOZARAŽENA: Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu sve gora

Srbija -

Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu postaje sve teža iz dana u dan. Najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca donosi informaciju o naglom rastu broja inficiranih lica od virusa kovid 19. Današnja cifra iznosi 53, a najviše novozaraženih je u Kruševcu – 41, zatim u Trsteniku - 5, po tri u Brusu i Varvarinu i jedna novozaražena osoba u Aleksandrovcu.

Kovid situacija se komplikuje i po broju prvih pregleda u Kovid ambulanti “14. oktobar” u Kruševcu i u opštinskim domovim zdravlja. Pre mesec dana na preglede se dnevno javljalo od 30 – 50 građana, a sada duplo više.

Zabrinjavajuće je što među novim pacijentima preovlađuje mlada generacija i to sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, ali sa blažim smptomima nego zimus.

Novoobolela lica se direktno šalju u Kovid bolnicu u Parunovcu, a od broja testiranih od 30 do 40 posto su “zaradili” ovu planetarnu pošast.

Do sada je u Rasinskom okrugu, od početka epidemije korona virusa, uzorkovano 55.808 lica, od kojih je pozitivnih slučajeva bilo 21.754, a izlečeno 20.639. Od posledica ove opake bolesti preminulo je 314 muškaraca i 214 žena.

Ohrabrujuća činjenica je da je u osnovnim i srednjim školama (koje ne rade zbog letnjeg raspusta) situacija ostala nepromennjena – bilo je 549 zaraženih đaka i 122 prosvetna radnika.

Proces imunizacije teče u skladu sa organizacionim propisima i do sada je u Okrugu vakcinisano 79.289 lica, a revakcinisano 75.976 građana i građanki.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track