POLICAJCI SU NAS SKLANJALI, NISU ZNALI DA LI ĆE NEŠTO DA EKSPLODIRA: Mila iz bloka 70 je gledala NEZAPAMĆENI POŽAR
Mila G., Foto: Suzana Trajković

JEZIVA SCENA

POLICAJCI SU NAS SKLANJALI, NISU ZNALI DA LI ĆE NEŠTO DA EKSPLODIRA: Mila iz bloka 70 je gledala NEZAPAMĆENI POŽAR

Društvo -

Dim i vatra su bili ogromni, vatrogasaca je bilo mnogo - ispričala je Mila za Kurir

Stravičan požar desio se juče u tržnom centru na Novom Beogradu u bloku 70, a sa vatrenom stihijom borilo se 127 vatrogasaca-spasilaca sa više od 50 vozila.

Ovo je posebno uznemirilo susede, jer se u više navrata čulo i nekoliko detonacija, koje su posledice plinskih boca koje su se unutra nalazile.

Sugrađanka Mila G. devojka koja stanuje u tom bloku za Kurir je ispričala da posle majčinog poziva nije mogla ni da nasluti da će se desiti katastrofa ovih razmera.

- Mama me je zvala da mi kaže da nešto gori i da zatvorim prozore u kući. Izvele smo posle psa i videle da gori samo jedan deo tržnog centra. Ostale smo napolju i gledale kako se vatra širi. Vrlo brzo je plamen zahvatio srednji deo. Dim i vatra su bili ogromni, vatrogasaca je bilo mnogo, unutra je pucalo, padali su krovovi. Scena je bila jeziva, policajci su nas zamolili da se udaljimo što dalje možemo - ispričala je ona za Kurir.

Na licu mesta sinoć se skupilo mnogo suseda koji su posmatrali herojsku borbu vatrogasaca sa plamenom.

Podsećanja radi, poziv vatrogascima upućen je u 20: 05 časova. Požar je zahvatio površinu od 4.000 kvadratnih metara u starom delu Kineskog tržnog centra, a na teren je izašlo čak 127 vatrogasaca i 50 vozila.

U četvrtak uveče i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin stigao je na mesto velikog požara. On je na licu mesta bio sa policajcima i vatrogascima koji su živote rizikovali gaseći stihiju koja je gutala lokal.

blok 70
foto: Suzana Trajković

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja