PODRŠKA DONIRANJU HRANE: Eurobank podržala inicijativu „Spasimo hranu, spasimo humanost“ za borbu protiv gladi
Foto: Promo

PODRŠKA DONIRANJU HRANE: Eurobank podržala inicijativu „Spasimo hranu, spasimo humanost“ za borbu protiv gladi

Društvo -

Problem zadovoljavanja osnovnih životnih potreba pogađa oko 480.000 ljudi u Srbiji. Ipak, ovaj izazov može da se reši uz adekvatne i mehanizme, naročito ako imamo u vidu da se u našoj zemlji dnevno baci oko 2 miliona kilograma hrane. Kako bi doprineli prevazilaženju ovog problema i omogućili lakšu distribuciju osnovnih životnih namirnica najugroženijima, Koalicija za dobročinstvo pokrenula je inicijativu „Spasimo hranu, spasimo humanost“, kojoj se priključila i Eurobank.

Svojim aktivnim učešćem u inicijativi „Spasimo hranu, spasimo humanost“, Eurobank nastoji da ukaže na to da doniranje hrane može biti rešenje za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, uz apel da se sami procesi donacije učine jednostavnijim. Pored toga, Banka ujedno nastoji da svojim primerom motiviše druge da se uključe, kako bi zajedničkim snagama podigli svest čitave nacije o važnosti borbe protiv gladi.

Odgovornost prema zajednici u kojoj posluje integralni je deo strategije Eurobank, koja je od svog osnivanja u Srbiji 2003. godine, kroz program „Investiramo u evropske vrednosti”, uložila više od 4,7 miliona evra u obrazovanje, zdravstvo, ekologiju, kulturu i socijalnu inkluziju. Za doprinos lokalnoj zajednici Banka je višestruko nagrađivana u različitim kategorijama i oblastima društveno odgovorno poslovanja.

Dobročinstvo treba da bude cilj kome svi težimo, i građani i kompanije. A sada je više nego ikad potrebno da pokažemo humanost i empatiju.

Kampanja „Spasimo hranu, spasimo humanost“, koju je Eurobank podržala, sprovodi se u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji realizuje Koalicija za dobročinstvo, a koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. U okviru kampanje, koja je počela 23. avgusta, biće obeležen Međunarodni dan podizanja svesti o bacanju hrane, Svetski dan hrane, kao i Nacionalni dan davanja, koji će biti obeležen organizacijom kolektivnog davanja hrane u nekoliko gradova u Srbiji.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track