Agencija Triniti poslovala bez problema
Foto: RTS

YUTA

Agencija Triniti poslovala bez problema

Društvo -
U proteklih godinu i po dana radila je savesno i bez problema, izjavio Aleksandar Seničić

BEOGRAD - Turistička agencija "Triniti travel", čiji su turisti zbog neizmirenih obaveza agencije morali da se vrate iz Hurgade, u proteklih godinu i po dana radila je savesno i bez problema, izjavio je danas Aleksandar Seničić iz YUTE.

On je za RTS objasnio da je "Triniti travel" bila članica u procesu prijema u YUTU, odnosno da je bio u toku proces monitoringa rada te agencije i da je ona bila u statusu pridruženog člana.

"Ovo se desilo na polovini tog procesa, Agencija je u proteklih godinu i po dana radila savesno i nije bilo problema. Ništa nije ukazivalo da Agencija ima ovakvu vrstu problema, a račun te agencije nije bio u blokadi", rekao je Seničić.

On je naveo da su prošle godine značajno pooštrene mere za dobijanje licence organizatora putovanja, ali da niko ne može da garantuje da će svi poštovati zakon, te da se opet dogodilo da loše poslovanje i neodgovorno ponašanje vlasnika dovedu do toga da se gosti nađu u neprijatnoj situaciji.

Seničić je dodao da YUTA nije mogla da spreči takav razvoj događaja, da se to desilo iznenada i da je YUTA po prvi put organizovala dva aviona u roku od par sati i da redovnim putem vrati prve dve grupe turista i agencije "Triniti" i ostalih agencija.

"YUTA može garantovati da će vas bezbedno vratiti u zemlju, a za poslovanje agencija su zadužene druge institucije", rekao je Seničić, dodajući da oštećeni građani moraju da se prijave ne telefon MUP-a Srbije, koji i vodi istragu.

Seničić je kazao da će YUTA, kao rešenje za takve situacije, predložiti uvođenje obaveznog depozita za agencije, odnosno garantnog fonda, što bi, prema njegovim rečima, trebalo da doprinese da se slične situacije više ne ponavljaju.

http://www.youtube.com/watch?v=xYkJevRwzts

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track