Ugašen požar u okolini Kruševca

Ugašen požar u okolini Kruševca

Srbija -
Vatrogasci iz Rasinskog okruga uz pomoć radnika preduzeća "Srbijašume" juče su ugasili i požare u selu Banovac, zaseok Budilovina, u opštini Brus i požar na području Koznika u opštini Aleksandrovac, gde je gorela četinarska šuma

KRUŠEVAC - Rano jutros ugašen je požar na području sela Krvavica-Srnje u okolini Kruševca, koji je trajao više od 24 sata, rečeno je u kruševačkoj Vatrogasno-spasilačkoj jedinici.

Kako je rečeno, to je jedna od tridesetak intervencija na otvorenom koju su u protekla dva dana imali vatrogasci u Rasinskom okrugu.

"U protekla dva dana imali smo više od 30 intervencija na području Rasinskog okruga, a uglavnom se radilo o požarima na otvorenom koji nastaju zbog ljudskog faktora, odnosno nepažnje ljudi", rekao je komandant Vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac Vladica Stanković.

Požar koji je na području sela Krvavica-Srnje, u okolini Kruševca, gasilo šest vatrogasnih ekipa ugašen je, prema njegovim rečima, jutros u 6.20. Gorelo je najmanje 10 hektara listopadne šume i niskog rastinja, a kuće i meštani nisu bili ugroženi.

Dodao je da su vatrogasci iz Rasinskog okruga uz pomoć radnika preduzeća "Srbijašume" juče ugasili i požare u selu Banovac, zaseok Budilovina, u opštini Brus i požar na području Koznika u opštini Aleksandrovac, gde je gorela četinarska šuma.

Veliki požari su ugašeni i u opštini Varvarin na području sela Izbenica, Donji Katun i sela Varvarin kao i u opštini Ćićevac na području Mojsinja.

Stanković je rekao da je tokom avgusta zabeleženo desetak požara na seoskim grobljima i apelovao na meštane koji izlaze na groblje da ugase sveće pre nego što odu ili da sačekaju da one izgore.

Stanković je apelovao i na građane da ne pale travu i nisko rastinje jer je to najčešći uzrok požara koji se događaju na otvorenom prostoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track