Najnovije vesti

UPRAVO STIGAO PLAN ZA DRUGU ŠKOLSKU NEDELJU! Hitno se menja MODEL NASTAVE u 2 grada zbog pogoršanja epidemiološke situacije
Foto: Instagram / Opština Grocka

odluka

UPRAVO STIGAO PLAN ZA DRUGU ŠKOLSKU NEDELJU! Hitno se menja MODEL NASTAVE u 2 grada zbog pogoršanja epidemiološke situacije

Društvo

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od ponedeljka i u srednjim školama na teritoriji Kragujevca i Opštine Veliko Gradište.

- U režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica za koje je odluka doneta prošle nedelje. Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe - navodi se u saopštenju ministarstva.

Na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim škola u opštini Tutin i osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

- U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama. Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu - navodi se u saoopštenju Ministarstva prosvete.

(Kurir.rs/ A.K.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track