Najnovije vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO AMBASADORA ŽAN-LUJA FALKONIJA: Francuska uvek može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

oproštajna poseta

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO AMBASADORA ŽAN-LUJA FALKONIJA: Francuska uvek može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Francuske Žan-Luja Falkonija, kome je zahvalio za predanost jačanju srpsko-francuskih odnosa, pokazanu tokom boravka u Beogradu.

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, predsednik Vučić i ambasador Falkoni su se saglasili da Srbija i Francuska stalno potvrdjuju opredeljenje da, na osnovu postojanog prijateljstva i dogovorenog strateškog partnerstva, unapredjuju političku i ekonomsku saradnju, kao i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, što se odražava i kroz broj potpisanih bilateralnih dokumenata i postignutih dogovora.

Vučić je rekao da Francuska uvek može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja i pouzdanog saveznika i izrazio zahvalnost predsedniku Emanuelu Makronu za lični doprinos jačanju srpsko-francuskih veza, istakavši značaj zajedničkih projekata za ekonomski napredak naše zemlje.

Vučić je naglasio da je, pažnja, koju predsednik Makron iskazuje za Srbiju, od najvećeg značaja imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, navodi se u saopštenju.

On je izrazio nadu da će Srbija i u budućnsoti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.

Vučić je Falkoniju poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, koju preuzima u Parizu.

Ambasador Falkoni je rekao da će ostati privržen razvoju srpsko-francuskih odnosa.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja