PONOSNI GRAĐANI OBILAZILI VOJNU MAŠINERIJU NA UŠĆU: Sviđa nam se što je SVE SRPSKO, mnogo smo napredovali i to treba da poštujemo!
Foto: Facebook/MUP

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

PONOSNI GRAĐANI OBILAZILI VOJNU MAŠINERIJU NA UŠĆU: Sviđa nam se što je SVE SRPSKO, mnogo smo napredovali i to treba da poštujemo!

Društvo -

Povodom obeležavanja praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u gradovima širom Srbije vijori se srpska trobojka. Zastave krase ključne saobraćajnice, prilaze gradovima, državne ustanove, instuitucije u Loznici, Nišu, Novom Sadu, Kraljevu i u ostalim gradovima. Obeležavanje praznika u prestonici započelo je u parku na Ušću gde je izložena vojna oprema, mašinerija i sredstva naoružanja naše vojske.

Svoje oduševljenje i ponos nisu krili građani koji su došli na Ušće i zadivljeno posmatrali srpsku vojnu mašineriju. Među njima je bilo i dece, tinejdžera koji su u razgovoru za Kurir rekli da su ponosni na naš praznik i na to što su Srbi. Luka Arsenić (17) kazao je da ponosno stoji pred srpskom vojnom silom i sa strahopoštovabnjem i divljenjm posmatra helikoptere i tenkove.

Dan zastave
foto: Nikola Anđić

- Imam 17 godina i posle škole planiram da odem dobrovoljno u vojsku. U porodici imam vojna lica i to volim od malih nogu. Najviše mi se sviđa što je sve srpsko. Poslednjih godina smo mnogo uznapredovali i to treba da poštujemo - ponosno je govorio Arsenić. I njegovi sedamnaestogodišnji drugovi došli su pre škole da, kako kažu, uživaju u srpskoj moći i snazi.

1 / 4 Foto: Nikola Anđić
Milan Gvojić
foto: Foto Kurir

I penzioner Milan Gvojić (84) ponosno je klimao glavom slušajući vojnike kako deklamuju o oružju pa kazao da je ovo trebalo dočekati. - Mnogo snage i napora treba da se ovo stvori. Trebalo je godine da prođu kako bismo sada svima pokazali šta to Srbija ima. Mladi i hrabri vojnici, oficiri, nove nade. Sa ponosom proslavimo naš praznik.

Kurir.rs/ Aleksandra Kocić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track