EXPO DUBAI 2020: Srbija oživljava čoveka iz Lepenskog vira starog 10.000 godina!
Foto: Kurir

Uskoro

EXPO DUBAI 2020: Srbija oživljava čoveka iz Lepenskog vira starog 10.000 godina!

Društvo -

Expo 2020 u Dubaiju okupiće rekordnan broj zemalja - 192, i više od 25 miliona učesnika.

Srbija će na najvećem planetarnom događaju Dubai Expo 2020 predstaviti istaknute umetnike, kreativce i inovatore, a pomoću virtuelne realnosti prikazaće svetu šta su čovečanstvu ostavili naši najveći umovi - Nikola Tesla, Milutin Milanković i Mihajlo Pupin.

Expo Dubai
foto: Kurir

Otkriće i najveća blaga srpske kulture, a posebna senzacija biće oživljavanje u virtuelnoj realnosti čoveka iz Lepenskog vira, koji je živeo pre 10.000 godina, što je rezultat saradnje naučnice Sofije Stefanović sa domaćim stručnjacima svetskog ranga u gejming industriji.

Svetska izložba Expo 2020 će trajati od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. i okupiće rekordnan broj zemalja - 192 i više od 25 miliona učesnika.

Atraktivnim i originalnim programom nastupa Srbije, koji za šest meseci podrazumeva više od 150 različitih događaja, što na samom Paviljonu, što na nekim od Expo lokacija - dominiraće čuveni umetnici Stefan Milenković, Slobodan Trkulja i Balkanopolis, Goran Bregović, Nele Karajlić, Nenad Vasilić, Lena Kovačević, Aleksandra Denda, bendovi Eyot i Naked, Jelena Gavrilović, Igor Pastor, Ivana Vasic Inglish, Petar Marić, a sve to uz podršku Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta u Beogradu.

Naša zemlja će se u Dubaiju predstaviti pod modernim brendom nacionalne platforme "Srbije stvara", a tema nastupa glasi "Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću oblikujemo budućnost".

Expo Dubai
foto: Kurir

- Tokom ovog perioda, Dubai }e, bez preterivanja, biti centar sveta. Vreme je da pokažemo zbog čega je Beograd proglašen za jedan od pet najkreativnih gradova sveta, zbog čega je Expo Srbiju prepoznao kao lidera u oblasti kreativnih industrija i inovacija i zbog čega nas nazivaju "Silicijumskom dolinom Balkana", što je sinonim za razvoj IT sektora i vrhunskih talenata - istakla je na konferenciji viša savetnica predsednice Vlade Srbije i zamenica generalne komesarke Srbije za Expo Dubai 2020 Ana Ilić.

(Jovan Mladenović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track