MEDNI DANI U LOZNICI: 9. Regionalni sajam meda na šetalištu
Foto: Kurir/T.I.

od 24. do 27. septembra

MEDNI DANI U LOZNICI: 9. Regionalni sajam meda na šetalištu

Srbija -

Loznica će po deveti put, od 24. do 27. septembra, biti domaćin Regionalnog sajma meda koji organizuju Pčelarsko društvo Loznica i Turistička organizacija grada Loznice (TOGL) uz podršku lokalne samouprave i Regionalne razvojne agencije ‘’Podrinja, Podgorine i Rađevine’’.

Dani meda, Medni dani, Loznica, Sajam meda
foto: Kurir/T.I.

Sajam će biti održan na šetalištu, kod Vukovog doma kulture, a otvoren sutra u 13 časova, najavila je na današnjoj konferenciji za medije Snežana Perić, direktor TOGL. Ona je istakla da će manifestacija biti održana uz poštovanje svih epidemijskih mera i ugostiće izlagače iz celog regiona.

Dragan Radičević, član Izvršnog odbora Pčelarskog društva Loznice, najavio je da će osim pčelara iz lozničkog kraja svoj med i proizvode od meda predstaviti i pčelari iz Ljubovije, Šapca, Pecke, Krupnja i Osečine. Mnogi od njih su dobitnici raznih priznanja za kvalitet meda i razvoj pčelarstva pa će Lozničani na jednom mestu tokom četiri dana moći da nađu dosta kvalitetnih, originalnih mednih proizvoda.

Dani meda, Medni dani, Loznica, Sajam meda
foto: Kurir/T.I.

Inače, pašna sezona nije bila najbolja, već treću godinu zaredom i to u širem regionu, ali su neke mikrolokacije u podrinjskom kraju ipak dale solidne prinose meda tako da će i ove godine ponuda biti dosta kvalitetna.

Kao prateći program sajma biće organizovan i Etno bazar na kom će se predstaviti proizvođači tradicionalnih rukotvorina, domaćih proizvoda i zimnice.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track