SLEDE VRUĆINE, A ONDA NOVI PREOKRET, VADITE KIŠOBRANE Meteorolog Đurić ima novu prognozu, evo kakvo nas vreme čeka do kraja meseca
Foto: Beta/Dragan Gojić, Shutterstock

stiže kiša

SLEDE VRUĆINE, A ONDA NOVI PREOKRET, VADITE KIŠOBRANE Meteorolog Đurić ima novu prognozu, evo kakvo nas vreme čeka do kraja meseca

Društvo -

Posle nešto hladnijih dana sa nižim temperaturama, za vikend nam stiže toplije vreme, ali to neće potrajati dugo.

"U petak ujutro ponegde dva, a u nastavku dana znatno toplije. Za vikend preko 25, u nedelju i ponedeljak do 30 stepeni. Sledeće sedmice kišovito i osetno svežije", objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

"Jučerašnji dan doneo nam je prodor veoma hladne vazdušne mase sa severoistoka Evrope, a uz oblačno i kišovito vreme, temperature su bile prave jesenje, dok je na Kopaoniku i na Staroj planini pao sneg".

"Prvi dan jeseni protiče u znaku prohladnog vremena, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Ipak, toplije je u odnosu na sredu i temperature se ovog poslepodneva kreću od 16 do 20, u Beogradu je 17 stepeni", napisao je Đurić.

Prema najavama i sutra nas očekuje hladno vreme.

"U petak ujutro veoma hladno, a minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od dva na jugoistoku do 10 stepeni na severu Srbije. U južnim i jugoistočnim predelima ponegde se očekuje i slab prizemni mraz (5 centimetara iznad tla). U prilog veoma hladnom jutro ići će vedra noć i vedro jutro, pa se očekuje veoma izraženo izračivanje vazduha, samim tim i hlađenje. Severni predeli Srbije, Beograd i Vojvodina imaće nešto toplije jutro u osnosu na ostatak Srbije i to zbog nešto više vioskih oblaka. Tokom dana u svim predelima Srbije biće sunčano i znatno toplije, uz maksimalne temperature od 22 do 26 stepeni, u Beogradu do 24", objavio je meteorolog.

Za vikend sunčano i još toplije, uz temperature preko 25, u nedelju i do 29 stepeni.

"Toplo će biti i u ponedeljak, ali uz naoblačenje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 30", napisao je Đurić.

Stiže i grmljavina

"Poslednji dani septembra doneće umereno do pretežno oblačno i svežije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a maksimalna temperatura biće oko 20, a prema trenutnim prognozama sledećeg četvrtka i ispod 20 stepeni. Inače, prosečna maksimalna temperatura za poslednjih 10 dana septembra je od 21 do 24 stepena", zaključio je Đurić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track