VELIKI POTENCIJAL ZA UNAPREĐENJE SARADNJE SRBIJE I RUANDE: Ministar Selaković sastao se sa Vinsentom Birutom (FOTO)
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

u njujorku

VELIKI POTENCIJAL ZA UNAPREĐENJE SARADNJE SRBIJE I RUANDE: Ministar Selaković sastao se sa Vinsentom Birutom (FOTO)

Politika -

Veliki potencijal za unapređenje saradnje Srbije i Ruande

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ruande Vinsentom Birutom.

Nikola Selaković
foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković je u razgovoru konstatovao da postoji veliki potencijal za jačanje bilateralnih odnosa, čemu bi podstrek dali susreti na visokom i najvišem nivou. Ministar Biruta je prihvatio poziv ministra Selakovića i potvrdio da će uskoro realizovati zvaničnu posetu Srbiji.

Nikola Selaković
foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Zahvalivši na tome, ministar Selaković je izrazio očekivanje i da će delegacija Ruande na visokom nivou učestvovati u Beogradu na predstojećem obeležavanju 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Prema rečima šefa srpske diplomatije, naročite mogućnosti za intenziviranje saradnje naše dve zemlje postoje u oblastima trgovine i poljoprivrede. Sagovornici su sagledali i potencijale za unapređenje odnosa na polju obrazovanja i naučno-tehnološke saradnje.

Selaković je izrazio zahvalnost zbog činjenice da Ruanda nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, i sagovornika upoznao sa situacijom u južnoj srpskoj pokrajini i najnovijim provokacijama Prištine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track