BRANKO RUŽIĆ ZA KURIR O STRAVIČNOM VRŠNJAČKOM NASILJU U MALOJ KRSNI: Njegova poruka je jasna jer JEDNO DETE JEDE NA SLAMČICU
Branko Ružić, Foto: Kurir TV

NOVI DETALJI SLUČAJA

BRANKO RUŽIĆ ZA KURIR O STRAVIČNOM VRŠNJAČKOM NASILJU U MALOJ KRSNI: Njegova poruka je jasna jer JEDNO DETE JEDE NA SLAMČICU

Društvo -

Majka devojčice S. D. prijavila je slučaj inspekciji i rukovodstvu škole, koje je slučaj dalje prijavilo Ministarstvu prosvete.

Vršnjačko nasilje koje se dogodilo u osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Maloj Krsni potresao je Srbiju. Trinaestogodišnja devojčica zadobila je ozbiljne fizičke i psihičke traume, uključujući i iščašenje vilične kosti, zbog čega sada mora da jede na slamčicu, kada su je prošle nedelje pretukle dve devojčice koje pohađaju osmi razred.

Dete je takođe ima i ozbiljne traume od batina koje je dobila. Njena majka S. D. prijavila je slučaj inspekciji i rukovodstvu škole, koje je slučaj dalje prijavilo Ministarstvu prosvete.

Ministar prosvete Branko Ružić za Kurir je rekao da je upućen u slučaj vršnjačkog nasilja u Maloj Krsni i da ministarstvo prati taj slučaj.

- Škola je obavestila ministarstvo i službe ministarstva s velikom pažnjom prate slučaj i postupanje škole. Prema prvim informacijama, škola je reagovala u skladu sa svim procedurama, ali nama u ministarstvu su važniji efekti i rezultati tih procedura. Svaki vid nasilja je nedopustiv, posebno vršnjačko, i zato je važno da sve službe adekvatno reaguju - rekao je Ružić.

Prema saznanjima Kurira, ovim slučajem se, pored škole i Ministarstva prosvete, bavi i Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom, a uključen je i Centar za socijalni rad.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track