Najnovije vesti

PLAŠI SE DA JE NE UBODU NOŽEM! Devojčica, žrtva vršnjačkog nasilja, iz Male Krsne prolazi kroz traume: Pomalo jede, ima košmare
Foto: Kurir/S.T.

fizički je bolje

PLAŠI SE DA JE NE UBODU NOŽEM! Devojčica, žrtva vršnjačkog nasilja, iz Male Krsne prolazi kroz traume: Pomalo jede, ima košmare

Društvo
15:44h

Ćerka je fizički bolje. Pomalo jede na slamčicu, a pomalo žvaće, trudi se. Ali, psihički je jako loše. Ima košmare. Svašta mi priča.

Ovako govori zabrinuta majka iz Male Krsne koja sa svojom trinaestogodišnjom ćerkicom prolazi kroz traume vršnjačkog nasilja. Njeno dete je 16. septembra doživelo stravičan napad dve devojčice koje su samo godinu dana starije od nje.

Sve je počelo provokacijama i ružnim rečima, a onda su je te učenice sačekale posle škole i brutalno pretukle. Devojčica je pokušala da pobegne, ali su je sve vreme, putem od 300 metara, konstantno šutirale, čupale i polivale sokom. Zadobila je ičašćenje vilice, zbog čega i dalje pomalo jede na slamčicu, a nedavno se vratila u školu.

- U školu ide sa strahom. Priča mi kako se plaši da je ne presretnu i ne izbodu nožem negde gde niko ne vidi. Plaši se da je ne ubiju, da će da je tuku opet, a da ona neće moći da pobegne. Ovo je sve jako teško. Ja je dovozim i odvozim iz škole, a devojčice koje su je napale i dalje ne idu u školu - priča majka.

Najveći problem je što roditelji nasilnih devojčica, kako kaže, neće da sarađuju. Majka je odmah posle napada otišla kod roditelja te dece da pita zbog čega su to uradile, nakon čega je jedna od devojčica, ispričala je ona, "počela da joj se unosi u facu, a majke su rekle kako njihove ćerke imaju pravo da tuku koga hoće".

- Juče je otac jedne od devojčica stao ispred traktora mog supruga i počeo da ga snima. Provocirao ga je, ali moj suprug je ostao hladne glave. Posle smo išli u policiju da to prijavimo, ali rekli su nam da snimanje nije zabranjeno. Da li su posle ipak išli da ga opomenu, to ne znamo - kaže majka

Njena ćerka je, priča, sitnija devojčica, povučena i tiha. Nežna je i osetljiva, pa je sve što je doživela zaista velika trauma za nju. Ipak, tvrdi majka, ona nije jedina žrtva nasilne dece u školi.

- U naselju ima divne dece, lepo vaspitane, dobre. Ali, ima i jedna grupa problematičnih đaka koji se bave iznudom novca u školi, psihičkim i verbalnim maltretiranjem - ističe majka.

Inače, direktorka je odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ"Đura Jakšić" u Maloj Krsni.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track