BESTIDNO! NEKI SALONI SU PARAVAN ZA PROSTITUCIJU: Imaju formalno pokriće, plaćaju porez, a niko ne sluti KAKVU TAJNU KRIJU!
Foto: Profimedia

pružanje raznih erotskih usluga

BESTIDNO! NEKI SALONI SU PARAVAN ZA PROSTITUCIJU: Imaju formalno pokriće, plaćaju porez, a niko ne sluti KAKVU TAJNU KRIJU!

Društvo -

Uglavnom imaju formalno pokriće, po šifri delatnosti u APR, i deluje da su čisti kao suza

Potresna ispovest diplomirane fizioterapeutkinje Kuriru, koja je rađena u jednom beogradskom salonu za masažu, izazvala je burne reakcije. Ona je ispričala da su joj klijenti nudili novac da im dodiruje polni organ, da su ejakulirali pred njom i imitirali seksualne poze, a da je gazdarica salona sve to odobravala. I sve to vodi ka priči da su pojedini saloni ovog tipa zapravo paravan za prostituciju.

Internet je pun oglasa u kojima se pod okriljem masaže krije pružanje raznih erotskih usluga, te su stoga neki muškarci umislili da masaža nužno znači i pružanje seksualnih usluga.

Kriminolog Aleksandar Stevanović za Kurir kaže da je delatnost pružanja usluga masaže takva da ona lako može da sklizne u kažnjivu zonu, a svaka nedozvoljena radnja tog oblika vrlo je teško dokaziva.

Aleksandar Stevanović
foto: Kurir

- To su uglavnom saloni koji imaju formalno pokriće, po šifri delatnosti u APR, i deluje da su čisti kao suza. Oni plaćaju porez, registrovani su, a niko i ne sluti šta se iza formalnosti krije, jer je činjenica da neki to zloupotrebljavaju.

Rešenje je da se tle koje je tako osetljivo češće kontroliše. Inspekcije bi morale više da kontrolišu rad ovakvih objekata, a to može da se uradi tako što će neki inspektor da se predstavi kao neko ko želi da koristi uslugu masaže i to proveri na licu mesta.

Devojka koja je govorila za naš list navela je da je bila svedok kada su stranci od njene koleginice tražili da ih masira gola. Stevanović ističe da krivično gonjenje u ovakvim slučajevima maltretiranja žena problem samo po sebi, posebno ako su u pitanju strani državljani.

- Najpre, ako devojka koja nije u toj priči doživi da je, dok radi, neko uznemirava, a pod tim mislimo na bilo kakvo seksualno uznemiravanje, male su šanse da će to prijaviti jer će se bojati da ne bude stigmatizovana u društvu. I da dođe do gonjenja, što je veoma retko jer je proces teško dokaziv, još je teže kada su stranci u pitanju, jer se oni ovde ne zadržavaju dugo.

Sociolog Bojan Panaotović slaže se sa činjenicom da sigurno ima pojedinih salona koji jesu paravan za prostituciju. On nam je pojasnio da je ono što je u glavi muškaraca koji u salonima za masažu očekuju seksualne usluge dokaz da nam je društvo postalo potpuno poremećeno.

Bojan Panaotovic
foto: Pt Yt

- Ovo je civilizacija koja mnogo insistira na skarednom, pornografskom, na nagonima, i sve to je okrenuto ka muškarcima. Od rijalitija do reklama, insistira se na privlačnosti i lepoti žena. Zbog uvreženog mišljenja da su mnogi saloni paravan za prostitucija, deo ljudi, muškaraca, dolazi s nadom i očekivanjem da će doživeti seksualni odnos. Činjenica je da je ovo društveni problem o kom treba govoriti. Potrebno je iz korena menjati obrasce - ideološke, socijalne, medijske, političke... Ukoliko želimo da bilo šta promenimo, za početak ne smemo da predstavljamo ženu kao meso, što se danas radi.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track