Najnovije vesti

MUŽ I ŽENA UMRLI OD KORONE U ISTOM DANU: Virus razorio još jednu porodicu, ćerka (16) preko noći ostala bez roditelja
Foto: Zorana Jevtić

nisu bili vakcinisani

MUŽ I ŽENA UMRLI OD KORONE U ISTOM DANU: Virus razorio još jednu porodicu, ćerka (16) preko noći ostala bez roditelja

Društvo

Muž i žena Dejan (45) i Suzana (37) iz Malog Crnića kod Požarevca, umrli su od korone u istom danu. Za sobom su ostavili ćerku (16), koja je preko noći ostala siroče.

Suzana je pre korone imala problema sa astmom, dok je Dejan bio potpuno zdrav. Oboje su imali višak kilograma i nisu bili vakcinisani.

Uprkos nadljuskim naporima lekara i sestara da u kovid bolnici u Batajnici, posle tronedeljne borbe, u noći između 26. i 27. septembra izgubili su život.

Razorena srećna porodica

Njihova porodična prijateljica Nela kaže da ne može da veruje kako je jedna srećna porodica razorena preko noći.

- Dejan i Suzana su bili predivni ljudi i uz to izuzetno vredni. Držali su prodavnicu hrane i trudili se da njihovoj ćerki ništa ne fali. I ona je dobra i ozbiljna devojka, koja je upisala ekonomsku školu kako bi jednog dana radila u trgovini i nastavila da vodi porodični posao. Ovaj opasni virus prvo je dobila devojčica, pa od nje majka Snežana a potom otac Dejan. Svi smo se nadali da neće biti ništa ozbiljno jer su oni generalno zdravi ljudi, osim što su oboje bili gojazni i što je Suzana imala astmu, ali ju je držala pod kontrolom.

Međutim, situacija je počela da se komplikuje. Prvo je Dejan primljen 31. avgusta u bolnicu u Požarevcu, a potom 2. septembra i Snežana. Nadala sam se da će se uz terapiju tu oporaviti, ali stanje im se pogoršalo 15. septembra su oboje prebačeni u kovid bolnicu u Batajnici - priseća se Nela.

Ona dodaje da je tek pošto su supružnici stavljeni na kiseonik shvatila ozbiljnost situacije.

- U bolnici u Batajnici oboje su bili na kiseoniku i tada sam shvatila koliko im je stanje ozbiljno. Nadala sam se da će uspeti da se izvuku i da će izbeći respirator jer su mladi i jaki ljudi. Sestre i lekari dali su sve od sebe da ih spasu i ta borba trajala je sve do 26. septembra kada su oboje umrli. Bila sam u potpunom šoku, nisam mogla da verujem da ipak nisu izdržali, rekla je ona i dodala:

Najteže mi je pala činjenica da sam ćerki morala da saopštim da je ostala bez oba roditelja. I tom detetu je užasno teško, ostala je bukvalno sama sa bakom i dekom koji su izuzetno stari. Ja ću joj pomoći kao da je moja ćerka ali mislim da bi u ovoj situaciji neko morao da joj pomogne - ispričala je ona.

Kovid, Bolnica, Pacijenti
foto: Ana Paunković

Na pitanje zašto se supružnici nisu vakcinisali, Nela nije mogla da odgovori.

- Ne znam šta su mislili. Svako ima pravo na svoje mišljenje o vakcinaciji i svako sam donosi odluke - rekla je ona.

Naglo pogoršanje

Suzana je u opštoj bolnici u Požarevcu primljena u težem stanju od muža ali se Dejanu bolest ranije zakomplikovala.

- Prvo je primljen suprug a potom supruga. Njeno stanje bilo je ozbiljnije i odmah smo je priključili na kiseonik. Međutim, njenom mužu stanje se kroz nekoliko dana mnogo pogoršalo, 15-og septembra smo morali da ga transportujemo u kovid bolnicu u Batajnicu. Tog istog dana, nekoliko sati kasnije, u tu ustanovu morali smo da prebacimo i njegovu ženu Suzanu. Mi lekari nikada ne volimo da pričamo šta bi bilo kad bi bilo, ali smo na osnovu stanja prilikom prijema bili ubeđeni da ishod ne bi bio fatalan da su supružnici bili vakcinisani - ispričali su iz požarevačke bolnice.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track