PROFESOR KOČOVIČ ZA KURIR: Ovaj talas trajaće MESEC DANA DUŽE! Visoke brojke obolelih opovrgle i matematiku
Petar Kočović, Foto: Kurir televizija

OVO NE OHRABRUJE

PROFESOR KOČOVIČ ZA KURIR: Ovaj talas trajaće MESEC DANA DUŽE! Visoke brojke obolelih opovrgle i matematiku

Društvo -

Definitivno je da ni te čak izuzetno visoke brojke nisu relevantne - smatra naš sagovornik

Poslednjih dana broj zaraženih od korona virusa gotovo da ne pada ispod 6.500 obolelih. U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 25.161 građana od kojih je 7.696 novozaraženih.

Juče, 21. oktobra detektovano je 7.327 zaraženih, 20. oktobra 7.745, 19. oktobra - 7.664, a 18. oktobra 6.461, s tim što je važno uzeti u obzir da je to dan posle vikenda, kada je brojka inače manja.

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović za Kurir je analizirao trenutnu situaciju u kojoj se Srbija nalazi kada je u pitanju epidemija korona virusa.

On je naveo da je siguran da je broj zaraženih još veći, jer su neki radili testove kod kuće, neki u privatnim laboratorijama, a neki su bili asimptomatski slučajevi.

- Definitivno je da ni te čak izuzetno visoke brojke nisu relevantne. Na osnovu podataka možemo da izvučemo podatke da nam je kraj ovog četvrtog talasa "pobegao" na 1. januar, a trebalo je da se završi 3. decembra. Beži nam talas, jer brojka ne pada. Ovo prevazilazi matematiku, mogli bi da odradimo prognoze, ne postoji suprotan metod da na osnovu realnog stanja procenom uradimo realno - rekao je on i dodao da od ponedeljka do četvrtka nema zemlje u Evropi u kojoj nije porastao broj zaraženih.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

04:33

MOŽETE DO KOVID PROPUSNICE IAKO NISTE VAKCINISANI! Ovo su uslovi za dobijanje, a vakcinisanima bez ove stvari sertifikat NE VAŽI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja