MINISTAR ODBRANE RAZGOVARAO SA KOMANDANTOM MAĐARSKE VOJSKE: Uspostavljen politički dijalog na visokom nivou
Foto: MOD

zvanična poseta

MINISTAR ODBRANE RAZGOVARAO SA KOMANDANTOM MAĐARSKE VOJSKE: Uspostavljen politički dijalog na visokom nivou

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa komandantom Mađarske vojske general-potpukovnikom Romulusom Rusin-Sendijem, tokom njegove zvanične posete Republici Srbiji.

Ministar Stefanović istakao je da Srbija i Mađarska neguju prijateljske odnose, uz uspostavljen politički dijalog na visokom nivou, kojem pečat daju česti susreti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana. Stefanović je zahvalio na brojnom učešću pripadnika Mađarske vojske u sastavu КFOR i izrazio očekivanje da će preuzimanje pozicije komandanta КFOR od strane general-majora Ferenca Кajarija doprineti unapređenju ukupne regionalne bezbednosti, ali pre svega Srba na Кosovu i Metohiji.

Izražavajući zadovoljstvo uspostavljenim nivoom saradnje u oblasti odbrane, ministar Stefanović posebno je naglasio značaj realizacije bilateralnih i multilateralnih vežbi u kojima učestvuju dve vojske. On je, takođe, preneo opredeljenje za intenziviranje vojnotehničke saradnje.

General Rusin-Sendi saglasio se da dobrosusedske odnose u poslednjem periodu prati primetan pozitivan trend u političkom i vojnom aspektu. On je izneo očekivanje da će se saradnja u oblasti odbrane, posebno vojno-vojna, u narednom periodu kretati uzlaznom linijom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track