POBEDNICI Selaković na Zejtinliku: Zlatnim slovima smo se u Prvom svetskom ratu upisali u istoriju sveta
Foto: BETA

Dan primirija

POBEDNICI Selaković na Zejtinliku: Zlatnim slovima smo se u Prvom svetskom ratu upisali u istoriju sveta

Društvo -

Treba da slavimo 11. novembar najsvečanije. Dokle to budemo radili i dokle se budemo sećali, dotle ćemo i postojati, rekao ministar spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je na Dan primirja u Prvom svetskom ratu posetio u Solunu Srpsko vojničko groblje Zejtinlik, gde je položio venac i naglasio da su Srbi platili veliku cenu da bi danas živeli u suverenoj, slobodnoj i uspravnoj Srbiji:

- Srbija se i danas bori za čast i slobodu sebe i svog naroda na svakom mestu, i pobeđuje u ekonomiji, u prosveti, u sportu, pobeđuje na svim poljima, a tu današnju pobedu omogućili su nam naši slavni preci pobedom pre 103 godine, 11. novembra 1918.

Aleksandar Vučić, Dan Primirja
foto: BETA

Slobodna Srbija

Selaković je naglasio da 11. novembar, naš dan pobede, kad smo se zlatnim slovima upisali u istoriju sveta, jeste nešto što treba da slavimo i obeležavamo na najsvečaniji način.

- Dokle to budemo radili i dokle se budemo sećali, dokle budemo pamtili, dotle ćemo i postojati. Činjenica da danas postojimo, to što stojimo ovde, što postoji i uspravno stoji naša slobodna i suverena Srbija, jeste činjenica koja dokazuje našu pobedu.

Aleksandar Vučić, Dan Primirja
foto: BETA

Priznanje

Majka Srbija za deda Ðorđa

Ministar Selaković i direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujon juče su uručili priznanje „Majka Srbija“ čuvaru Zejtinlika Ðorđu Mihailoviću.

Izgubili 1.300.000 ljudi

Dan primirja je obeležen u celoj Srbiji, a u Beogradu je u ime Grada Beograda zamenik gradonačelnika Goran Vesić položio venac na Francuskom vojnom groblju. Tokom ceremonije, vence su položili i predstavnici ambasada Francuske, Rusije, SAD, Mađarske, Belgije, Nemačke, Češke, Australije, Austrije, Kanade i Rumunije, kao i predstavnici udruženja građana, predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Vesić je poželeo dobrodošlicu novoimenovanom francuskom ambasadoru Pjeru Košaru i podsetio da je u Prvom svetskom ratu Srbija izgubila skoro 1.300.000 stanovnika.

Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track