02:27

MORMONI NAKNADNO KRSTILI ALEKSANDRA MAKEDONSKOG: Imaju zakon čednosti, ne piju ni jake čajeve i nauče jezik dok su u MISIJI

registrovana verska zajednica

MORMONI KRSTILI ALEKSANDRA MAKEDONSKOG?! Imaju zakon čednosti, ne piju ni jake čajeve i uvek nauče jezik dok su u MISIJI

Društvo -

Jedna od 36 registrovanih verskih zajednica je mormonska.

Goran Štrbački, predsednik Mormonske zajednice u Srbiji kaže da je Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana ona koja slavi Hrista, da imaju 300 članova u nekoliko ogranka - u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Čačku.

"Naši članovi veruju u Isusa Hrista, mesiju koji je patio i umro za naše grehe. Članovi dolaze u crkvu, oni su porodični ljudi i vole Hrista, osvedočili su da je mesija. Uzdržavaju se od alkohola, cigareta, kafe, droge i jakih čajeva", ispričao je Štrbački.

LUKOVIC
foto: Kurir Tv

Dobar i zdrav život podrazumeva da budu dobre majke i očevi i gledaju da vole ljude kakvi jesu a ne kakvi mogu da postanu.

"Imamo i druge standarde, imamo nešto što se zove Zakon čednosti, pre braka se uzdržavamo od seksa", zaključio je predsednik Mormonske zajednice u Srbiji.

Zoran Luković, religiolog, član Evropske federacije Fekris gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije dodao je da novi religijski pokret ili sekte, kako se pogrdno nazivaju oni koji 19 veka od rođenja Hrista se javio anđeo i rekao mu da Biblija nije celovita.

"Fali jedna knjiga, jedno otkrovenje koje je vezano za prastanovnike Amerike, pleme koje je Bog oterao nakon izgradnje Vavilonske kule, što se vezuje za Satri zavet. Doktrinu Mormona karakteriše traganje za autentičnošću. Postoje i rituali, venčavanje preminulih, naknadno krštavanje istorijskih ličnosti, krstili su Aleksandra Makedonoskog, što ima značaj i suprotno je svakoj drugoj konfesiji hrišćanstva", rekao je on i dodao da su imali i faze kad su bili u poligamiji, da je bilo i osuđivanih sledbenika, te da treba povesti računa kada nije iz fundametalističkih pravaca.

LUKOVIC
foto: Kurir Tv

Pažnju treba obratiti i da li ima elemenata prevare ili obmane.

"Mormoni nauče jezik zemlje gde idu u misiju, imaju svoje podatke na levom reveru, karakterisitično su obučeni i sa svom transparentnošću im se ne može zameriti", smatra on.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:01

CRNA RUŽA HARA PO SRBIJI! Poznati sektolog OTKRIVA: Sektaši najviše vrbuju DECU kako bi ih ŽRTVOVALI (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track