JELKE SA BUSENOM OBRADOVALE DECU U BEOGRADSKIM VRTIĆIMA: Mališani će sa vaspitačima okititi jelku,a posle praznika će uraditi OVO!
Foto: Privatna arhiva

U SUSRET PRAZNICIMA

JELKE SA BUSENOM OBRADOVALE DECU U BEOGRADSKIM VRTIĆIMA: Mališani će sa vaspitačima okititi jelku,a posle praznika će uraditi OVO!

Društvo -

Sve mališane u beogradskim vrtićima obradovale su jelke sa busenom koje su dobili od Fondacije "Gnezdo". Deca će zajedno sa svojim vaspitačima da okite jelku i ulepšaju svoj vrtić za vreme novogodišnjih praznika.

Jelke sa busenom
foto: Privatna arhiva

Tanja Popović, direktorka Fondacije za decu i mlade Beograda "Gnezdo" rekla je da je na inicijativu beogradske fondacije "Gnezdo", čiji je osnivač Grad Beograd, svaki beogradski vrtić dobio je jelku sa busenom.

Tanja Popović
foto: Privatna arhiva

- Zahvalna sam Sekretarijatu za zaštitu životne sredine grada Beograda i JKP "Zelenilo Beograd" , koji su nam pomogli da realizujemo ovu divnu ideju. Danas smo isporučili 307 jelki u 17 predškolskih ustanova za 307 državnih vrtića na teritoriji grada Beograda. Svaki vrtić u Beogradu danas će imati jelku. Deca će zajedno sa svojim vaspitačima da okite jelku i ulepšaju svoj vrtić u novogodišnjim praznicima koji nam predstoje - kazala je Popovićeva.

Ona navodi i da kako sve jelke imaju busen, nakon praznika će biti zasađene u dvorište vrtića ili u park koji je najbliži vrtiću.

- To će raditi deca uz pomoć radnika Gradskog zelenila. Deca će imati svoju jelku o kojoj će brinuti i koju će da čuvaju. Želja nam je sa osim što ćemo da obradujemo naše najmlađe sugrađane uoči novogodišnjih praznika da razvijamo svesti o značaju zaštite životne sredine. Ekološka pitanja su sve značajnija pa je razvoj ekološke svesti kod svih, a pre svega kod najmlađih, od značaja za budućnost naše planete.

Sadnja drveća i ozelenjavanju površina jedan je od načina naše borbe. Ovom akcijom želeli smo da skrenemo pažnju na to da je svako drvo važno i da svako od nas može da da svoj doprinos ekologiji tako što će sa posaditi bar jedno drvo. Naša deca će nam dati primer u tome.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track