BAKA PRASE SRAMOTI MUŠKI, A OMALOVAŽAVA ŽENSKI ROD!: Preko 22.000 sugrađana traži zabranu emitovanja Bake Praseta! OVO su razlozi!
Foto: Printscreen

revolt javnosti

BAKA PRASE SRAMOTI MUŠKI, A OMALOVAŽAVA ŽENSKI ROD!: Preko 22.000 sugrađana traži zabranu emitovanja Bake Praseta! OVO su razlozi!

Društvo -

Više od 22.000 građana Srbije je, za samo nekoliko dana, na sajtu peticije.onlajn potpisalo inicijativu da se kontroverznom jutjuberu Baki Prasetu zabrani emitovanje na jutjubu "zbog vređanja i bulinga nad drugim jutjuberima i ljudima"!

- Molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Baka Praseta. Njegov sadržaj nije zdrav za decu, jer poziva na mržnju! Samo njegovo ponašanje je gnusno i odvratno i mi kao roditelji to nećemo dozvoliti. Svi roditelji, koji su spremni da daju podršku, mogu da potpišu peticiju - stoji između ostalog u opisu ove peticije.

Kristina Kika Đukić, Baka Prase
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Instagram

Koliki je odjek ova peticija izazvala u javnosti svedoči i to da ju je za svega tri dana potpisalo 19.000 sugrađana. Naime, peticiju je do ponedeljka podržalo oko 3.200 ljudi, dok trenutno ima oko 22.400 potpisa.

- Potpisujem ovu peticiju pošto se slažem da jutjuber Baka Prase objavljuje sadržaj koji nije prikladan deci, time što promoviše mržnju, agresiju i nasilje. Sramoti muški, a omalovažava ženski rod - objasnio je svoj stav jedan od potpisnika peticije, dok je druga sugrađanka dodala da je sloboda govora jako važna, ali da se ne treba mešati sa govorom mržnje.

Baka Prase
foto: Printscreen/Youtube

- Smatram da je sloboda govora jako važna, ali ne možemo mešati slobodu govora sa govorom mrznje, bulingom, maltretiranjem i manipulisanjem velikog broja ljudi. Moje mišljenje kao jedne žene je sledeće - ne smatram da je Bogdan kriv za ovaj ugašen život, što ne znači da ubuduće možda može biti. Javne ličnosti koje su uzor većem broju ljudi, a pogotovo maloletnicima, imaju dužnost da vode računa o svemu što izgovore. U ovom slučaju, to ne postoji. Vulgarnost, govor mržnje, bahatost, egoizam, konstantno vređanje i omalovažavanje moraju se sankcionisati. Previše je to automobila, satova i lagodnog života za našu decu. Ništa ne pada sa neba - zaključila je ona.

Baka Prase, Bogdan Ilić
foto: Shutterstock, Ana Paunković

Pojedini potpisnici peticije kao razlog potpisivanja navode i to što Baka Prase na jutubu "širi mržnju i uvrede, kvari omladinu, uči decu pogrešnim vrednostima, seksizmu, razmetanju novcem i materijalnim bogatstvom", kao i to što dečiju naivnost koristi za svoje interese.

Baka Prase, Porše
foto: Printscreen/Youtube

A jedna žena je svoje razloge opisala kratko i jasno sledećim rečima:

- Zato što moj sin gleda i psuje kao on! - jednostavno je objasnila suštinu problema.

Kristina Kika Đukić
foto: Ana Paunković, Instagram

Naime, samoubistvo srpske influenserke i jutjuberke Kristine Kike Đukic (21) otvorilo je pitanje nasilja, vređanja i ponižavanja na društvenim mrežama, a javnost se možda po prvi put ozbiljno zapitala i ko su uzori današnjoj omladini.

Baka Prase je priveden prošlog petka na saslušanje u SBPOK pod sumnjom da je izvršio internet nasilje. On je svojevremeno u više navrata upućivao seksističke i mizogene uvrede na račun sada pokojne Kike, nazivao ju je i ćelavim retordom i "Tinder kurvom za momke", a objavio je i pesmu "Je l' te nije blam", u kojoj joj se izuzetno pogrdno obraća i koja je imala čak osam miliona pregleda za dve godine.

Baka Prase
foto: Nemanja Nikolić

On je skinuo pesmu sa Jutjuba pre privođenja, a u subotu uveče okačio je šesnaestominutni video na svom Jutjub kanalu u kome je, plačući, pokušao da se opravda i opere od rugla brutalnih uvreda koje je upućivao Kristini.

Kurir.rs/R.K.

Bonus video:

00:15

BAKA PRASE ŠOKIRAO: Jutjuber nakon skandala o EKSPLICITNOM FILMU, objavio šok snimak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track