SRPSKI BIZNISMEN POZNAT U AUSTRALIJI KAO PRLJAVO BOGATI NULTI KOVID PACIJENT: Sa sinom kršio kovid propise, sad se kriju u Srbiji?
Foto: Facebook

kažnjen sa 35.000 dolara

SRPSKI BIZNISMEN POZNAT U AUSTRALIJI KAO PRLJAVO BOGATI NULTI KOVID PACIJENT: Sa sinom kršio kovid propise, sad se kriju u Srbiji?

Društvo -

Kristijan Radovanović (19), sin Zorana Radovanovića, srpskog biznismena koji živi u Australiji, a koji je tamošnjim, ali i svetskim medijima postao poznat kao "prljavo bogati nulti kovid pacijent" u gradiću Bajron Bej, kažnjen je zbog nepoštovanja kovid propisa sa čak 35.000 dolara.

Mladić je zajedno sa svojim ocem, kršeći kovid propise u Australiji, otputovao u Bajron Bej iz Sidneja. Kasnije će se ispostaviti da su obojica tokom putovanja bili zaražen kovidom 19, a sumnja se i da su bili prvi zaraženi u ovom gradu. Nakon njihovog putovanja, broj slučajeva zaraze koronom u ovom mestu rapidno je porastao, što je rezultiralo sedmodnevnim lokdaunom.

Kako navodi britanski "Gardijan", Radovanović junior nije se pojavio na izricanju presude, budući da je sa ocem otputovao u Srbiju, kako bi se, kako piše list "brinuo o svojoj baki". Inače, na sudu se povodom optužbi da je prekršio karantin kada je krenuo na osmočasovni put sa ocem ove godine u julu, izjasnio krivim po četiri tačke optužnice.

Mladi Radovanović kažnjen je sa 5.000 i 7.000 dolara zbog nekorišćenja QR koda i nenošenja maske u prodavnici. Za isto to ponašanje, samo u taksiju, kažnjen je sa 12.500 i 10.000 dolara.

Podsetimo, otac i sin napravili su skandal koji je Australiju digao na noge, kada su prekršili "lokdaun" i vozili se osam sati do druge pokrajine. Ovaj njihov mali "izlet" doveo je do toga da se gradić Bajron Bej potpuno zatvori zbog porasta zaraženih korona virusom, pišu mediji. Obojica su nakon ovog puta od 750 kilometara, tokom kog su "sejali koronu" završili u bolnici na dve sedmice, pisao je "Dejli mejl".

Radovanović, zajedno sa sinom je, takođe, prema pisanju ovog lista, nekako uspeo i da doputuje u Srbiju iako su na snazi bile mere zabrane napuštanja Australije usled pandemije.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja