IMALA SAM 17 I U WC SAM SMELA SAMO AKO ON TO DOZVOLI! Svi su govorili DAJ NE S***, ZNAMO ĐOLETA, dobar je lik! #NISAMPRIJAVILA
Stop nasilju nad ženama, Foto: Shutterstock

stop nasilju

IMALA SAM 17 I U WC SAM SMELA SAMO AKO ON TO DOZVOLI! Svi su govorili DAJ NE S***, ZNAMO ĐOLETA, dobar je lik! #NISAMPRIJAVILA

Društvo -

Neke žene i danas nose ožiljke onih iz čijih su se kandži otrgle, a da nisu ni bile svesne da su žrtve

Psihološko nasilje, kažu stručnjaci, gore je možda i od fizičkog. Batine prave ožiljke po telu, a psihičko zlostavljanje ostavlja trajne posledice na duši.

Jedna od 20.000 žena koja se pod haštagom #nisamprijavila osmelila da o preživljenom nasilju sada progovori ispričala je da i danas kada je u divnom braku ne može da se reši straha koji joj je usadio bivši mladić.

Njegova ljubomora i posesivnost razorili su joj psihu, a nije ga nikad prijavila jer joj ni okolina nije verovala jer je za druge on bio "dobar momak".

Njenu ispovest prenosimo vam u celosti:

- Psihološko nasilje od strane bivšeg dečka koji me zaključavao u kuću kad odlazi na posao da ga slučajno ne bih prevarila zato što je svoju posesivnost nazivao ljubavlju.. A samo sam želela da me neko voli...

- Imala sam 17 godina. Od istog tog bivšeg kada me odvojio od svih prijatelja sa pričom "oni loše utiču na tebe", i kad god sam pokušavala da se izborim za sebe pretio je da će da me ostavi. U sred leta sam morala da nosim farmerice jer šorceve nose samo kurve.. Šminku da ne pominjem.

- #NisamPrijavila ni proveravanje telefona i društvenih mreža, urlanje na mene, udaranje u zid pored mene, jer znam da mi niko ne bi verovao... E zato...

- #NisamPrijavila jer kada god bih se nekom požalila bilo bi "A daj ne se*i, znamo Đoleta, on je dobar lik"... Taj vaš dobar lik je mene psihički osakatio za ceo život.

- #NisamPrijavila Nisam smela na manikir da odem, a u wc sam išla samo ako mi on to dozvoli. Iz škole ako zakasnim 5 minuta nastajao bi haos. Bukvalno nisam smela ništa da uradim dok njega ne pitam.

- #NisamPrijavila ljudi ja plačem jer sam upravo shvatila da i posle 5 godina divnog braka sa divnim muškarcem ja ne mogu da se opustim jer se plašim da se ponovi.... - napisala je ona.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36 #stopnasilju.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track