DR BEKIĆ ZA KURIR UOČI SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Ovo su 4 glavne teme za razmatranje, a jedna je posebno VAŽNA
Foto: Kurir TV, Shutterstock

Mere

DR BEKIĆ ZA KURIR UOČI SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Ovo su 4 glavne teme za razmatranje, a jedna je posebno VAŽNA

Društvo -

Nova sednica kriznog štaba biće održana danas u 15 časova. Kako saznajemo, na sednici će se razmatrati četiri glavne teme u vezi sa merama za borbu protiv, sada već stihijskog širenja omikron soja virusa korona.

Prva od tema kojom će se baviti članovi kriznog štaba su uslovi za početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama nakon zimskog raspusta koji bi trebalo da se završi u petak.

Kako nezvanično saznajemo, očekuje se da će na ovom sastanku biti razmotreno i da će biti doneta odluka o otvaranju velike kovid ambulante na Beogradskom sajmu, a prema predlogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Takođe, na sednici kriznog štaba opet će biti razmatrana i potreba za skraćenjem radnog vreme i smanjenje dozvoljenog broja ljudi u zatvorenom prostoru.

Mera koja će opet biti na stolu, a koja sve građane najviše interesuje, je produženje obaveznosti kovid propusnica na 24 sata u ugostiteljskim objektima, što je već stalni zahtev medicinskog dela kriznog štaba.

krizni stab
foto: Printscreen Facebook/ Goran Vesić

Dr Zoran Bekić, koordinator punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja Savski venac potvrdio je za Kurir uoči današnje sednice da će neke od tema za razmatranje biti početak drugog polugođa, način izvođenja nastave i da li će biti produžen zimski raspust.

Zoran Bekić
foto: Kurir televizija

- Jedna od tema za razmatranje biće i produženje važenja kovid propsunica - kazao je dr Bekić.

Takođe, na sednici će najpre biti analizirana epidemiološka situacija, koja se pogoršava, gužve su velike u i ispred kovid ambulanti, a polako se povećava i broj prevoza do bolnica kovid pacijenata. To pokazuju izveštaji Hitne pomoći o interkliničkom prevozu.

Podsetimo, juče je prijavljeno rekordnih 13.753 novih slučajava zaraženih kovidom, a od početka nedelje taj broj kreće se oko 13.000 novozaraženih dnevno.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track