NEĆE CELA SRBIJA PLIVATI ZA ČASNI KRST! Manifestacija negde otkazana, a ovde plivači mogu u vodu samo sa KOVID PROPUSNICOM!
Plivanje za Časni krst / Ilustracija, Foto: Čitalac Kurira / Nebojša Joveljić

VELIKI PRAZNIK

NEĆE CELA SRBIJA PLIVATI ZA ČASNI KRST! Manifestacija negde otkazana, a ovde plivači mogu u vodu samo sa KOVID PROPUSNICOM!

Društvo -

Na Savskoj promenadi za časni krst plivaju i gardisti

Tradicionalno plivanje za časni krst organizuje se širom Srbije na praznik Bogojavljenje. Neki gradovi ovu manifestaciju su zbog loše epidemiološke situacije otkazali, a na nekim mestima je plivačima potreban kovid sertifikat.

Što se Beograda tiče, plivači će moći u vodu na Dunavu u Zemunu samo uz kovid sertifikat, a ova manifestacija otkazana je na Adi Ciganliji i na bazenu SC "Tašmajdan" zbog epidemiološke situacije.

Na Sava promenadi plivanje za časni krst održava se u 12 časova, i u njoj će učestvovati vojnici, gardisti i ostali hrabri momci i devojke koji će se odvažiti da skoče u hladnu Savu. Najveća atrakcija biće ratni brod koji će sa Ušća doploviti do Sava promenade, a sveštenik Vojske Srbije osveštaće plivače, ratni brod, ponton i pripadnike rečne flotile.

Inače, zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane širenjem omikron soja, i u Užicu je otkazano plivanje za bogojavljenski krst.

Plivanje će se održati u Novoj Varoši, na jezeru Kokin brod, u 11 časova, a plivaće se i na Velikom Razavu, na Gradskoj plaži u Arilju u 10.30 časova, kao i na bajinobaštanskom jezeru Perućac, na Drini, u 12 časova.

Plivanje će se održati i na Limu kod žičanih mostova u Prijepolju i Priboju. Najavljeno je i plivanje za časni krst na Zlatiboru, na Vodicama. U Požegi, na Skrapežu i u Kosjeriću, na jezeru Rosici, nema plivanja ove godine.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track