EPILOG KURIROVOG SERIJALA O ŠKOLI U PERLEZU: Tužilaštvo ispituje direktorku koja je detetu držala ruku na vrelom radijatoru (FOTO)
Mirjana Sekulić, Foto: Kurir, Shutterstock

NASTAVAK...

EPILOG KURIROVOG SERIJALA O ŠKOLI U PERLEZU: Tužilaštvo ispituje direktorku koja je detetu držala ruku na vrelom radijatoru (FOTO)

Društvo -

Ako se utvrdi da ima elemenata krivičnog dela, pokrenućemo krivični postupak, kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu nakon što su dobili izveštaje od policije i prosvetne inspekcije o Mirjani Sekulić

Devojčica koja ide u OŠ "Đura Jakšić" u Perlezu u jučerašnjem broju Kurira otkrila je sve strahote i traume koje ima nakon incidenta s direktorkom Mirjanom Sekulić, a koja joj je držala ruku na vrelom, prethodno ugrejanom radijatoru dok nije počelo da je peče.

Tom gnusnom direktorkinom činu prethodila je pobuna roditelja što u školi nema grejanja, a među onima koji su se žalili što deca u učionicama sede u jaknama bila je i majka te učenice (identitet poznat redakciji Kurira).

Osnovna škola Đura Jakšić u Perlezu
foto: Privatna Arhiva

Iz MUP za Kurir su potvrdili da je slučaj prijavljen policiji i da su ga oni predali tužilaštvu.

- Policija je 26. januara, odmah po prijavi, preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, a o događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da im se dostavi izveštaj - kažu iz policije.

Osnovna škola Đura Jakšić u Perlezu
foto: Privatna Arhiva

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu za Kurir kažu da su dobili izveštaj od policije i prosvetne inspekcije.

- Trenutno se vrši uvid u sve što je navedeno kao propusti rada direktorke i shodno tome ćemo se dalje rukovoditi slučajem. Kad sagledamo sve činjenice, utvrdićemo ima li elemenata krivičnog dela. Ako se utvrdi da ih ima, protiv nje će biti pokrenut krivični postupak.

Iz Ministarstva prosvete su nam rekli da je pokrajinska prosvetna inspekcija u skladu s nadležnostima izvršila nadzor nad radom škole, s fokusom na postupak direktorke prema učenici, ali su kontrolisani i drugi aspekti rada direktorke i škole.

- U toku je izrada zapisnika od strane prosvetnih inspektora. Ministarstvo s pažnjom prati ovaj slučaj i, u zavisnosti od toga koje nepravilnosti utvrdi prosvetna inspekcija, preduzeće naredne korake. Važno je da se utvrde činjenice i da se odluka donese na osnovu relevantnih informacija, u skladu s procedurom i zakonom. Podsetimo, Kurir je u serijalu tekstova o direktori pisao i da je ona u školi slavila svom sinu punoletstvo dok su tetkice morale da konobarišu, da je prema navodima roditelja "muljala" s bespolatnim udžbenicima, koje nisu dobijali oni koji su na to imali pravo, kao i da su u školi prodavani sitni kolači, ali upućivali smo i na brojne nepravilnosti u finansijama škole iz 2012. i 2016. koje je uvidela budžetska inspekcija, a u koje smo imali uvid.

Direktorku Sekulić smo svakog puta pozvali. U jednom razgovoru nam je rekla da su podnošene krivične prijave protiv nje, ali da ona ne vidi ništa sporno u svom radu.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track