VIKTOR (10) VEĆ DRUGOG DANA ŽIVOTA IMAO MOŽDANI UDAR: Govori svega nekoliko reči, ne može ni da hoda, a naša pomoć mu je NEOPHODNA
Foto: RINA/Privatna arhiva

budi human

VIKTOR (10) VEĆ DRUGOG DANA ŽIVOTA IMAO MOŽDANI UDAR: Govori svega nekoliko reči, ne može ni da hoda, a naša pomoć mu je NEOPHODNA

Društvo -

Viktor Adžemović iz Čačka (10) rođen je u terminu, trudnoća je bila sasvim uredna, ali već drugog dana po rođenju usledili su problemi.

Dečak je reanimiran, proveo je zatim mesec dana u inkubatoru, a nakon obavljene magnetne rezonance utvrđeno je da je imao moždani udar i da je njegov maleni mozak pretrpeo velika oštećenja.

Prvih šest meseci je imao spazam sva četiri ekstremiteta. Već sa tri godine mu je dijagnostikovana cerebralna paraliza.

Viktor ume da kaže samo nekoliko jednostavnih reči iako ima punih deset godina. Ovaj hrabar dečak svestan je da ne može da radi sve kao i njegova sestra i često zna da se naljuti zbog toga.

- Viktor želi, ali njegovo telo jednostavno ne reaguje. Ne stoji, ne hoda, ne obavlja samostalno osnovne životne funkcije - kaže njegov otac Vladimir.

Neophodna mu je operacija kukova i oba stopala kako bi se njegovo stanje promenilo.

Viktor je već imao operaciju izduživanja mišića koju su obavili ruski lekari, ali i dalje su je neophodni rehabilitacija u banjama, tretmani logopeda i usluge lečenja pomoću Botulin injekcija. Operacija kukova i stopala zakazana je u maju pa je neophodno da se što pre prikupe sredstva za Viktorovo lečenje.

Viktor Adžemović, budi human
foto: Budi Human

Pomozimo Viktoru da napravi prvi korak:

Slanjem SMS-a: Upišimo 285 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišimo human285 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-466021-74

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002038.1

IBAN: RS35160005400002038164

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track