02:09

Titov unuk otkrio zašto se odrekao Komunističke partije: Komunizam više nije popularan!

ŠOK!

TITOV UNUK KONAČNO OTKRIO ZAŠTO SE ODREKAO KOMUNISTIČKE PARTIJE: Ako te neko koči, onda mora nešto da uradiš! OBJASNIO SVE RAZLOGE

Politika -

Odluka da Komunistička partija promeni ime u Srpska levica doneta je na kongresu, i to jednoglasno, a ta vest sve je poprilično iznenadila.

Za Kurir televiziju unuk Josipa Broza Tita Joška Broz je objasnio zašto je ime partije promenjeno. Pre svega, kao glavni razlog navodi da su pokušavali da uđu u parlament, ali da to nije bilo moguće.

Joška Broz
foto: Kurir Televizija

- Od kad je bila registrovana komunistička partija, pokušavao sam na sve moguće načine da uđemo u parlament i da budemo parlamentarna stranka. Međutim, nije se moglo. Nikao. Ja mislim da je to i neka politika koja vlada ovde - rekoa je za Kurir televiziju Joška Broz, Titov unuk.

Joška Broz dodaje da shvata da komunizam više nije popularan, kao i da svari mora da se menjaju.

Joška Broz
foto: Kurir Televizija

- Onda smo se dogovorili da promenimo ime u Srpska levica. Imamo dosta onih koju su izbegavali Komunističku partiju iz jednog razloga - što komunizam više nije popularan. A ako te neko koči, onda mora nešto da uradiš. Šteta je izgubiti svih ovih 11 godina koliko trajemo, jer nakon osam godina ako ne budeš parlamentarna stranka - gasiš se. Mora ponovo da se skupljaju potpisi - rekao je Joška Broz.

Podsetimo, Komunistička parija je osnovana 2011. godine, predvodio ju je Josip Joška Broz. Prošle nedelje stranka je promenila ime u Srpska levica.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:03

Joška Broz o Titu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja