RUSIMA ŠALJU PRETEĆA PISMA KAO NEKADA JEVREJIMA: Srpska novinarka šokirala informacijama iz Nemačke GAS OD APRILA DUPLO SKUPLJI?
Foto: Kurir televizija, Shutterstock

gužve u apotekama

RUSIMA ŠALJU PRETEĆA PISMA KAO NEKADA JEVREJIMA: Srpska novinarka šokirala informacijama iz Nemačke GAS OD APRILA DUPLO SKUPLJI?

Društvo -

Deana Pavlović, urednica Televizije srpske dijaspore, navodi da su u Nemačkoj počele velike gužve u apotekama i da se građani spremaju za najgore, ali i da ruski državljani dobijaju preteća pisma i da im napadaju imovinu.

Deana je navela da su poskupljenja trebalo da se dese i pre početka rata u Ukrajini i da je ovo samo stavilo so na ranu.

- Najava poskupljenja je postojala i pre ove ukrajinske krize. Gorivo je poskupelo već 1. januara, a očekuje se da gas već sledećeg meseca bude 100 odsto skuplji. Ono što je vrlo uznemirilo Nemce, a oni su veoma pragmatični, jeste upravo poskupljenje i na licima građana možete videti veliku zabrinutost - rekla je novinarka u uključenju u jutarnji program na Kurir televiziji.

Nemačka, Ukrajina, rat u Ukrajini, protesti protiv rata u Ukrajini, Berlin
foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Istakla je da su ogromne gužve u apotekama i da trenutno vlada nestašica tableta joda.

- Gužve na pumpama i u prodavnicama nema, ali u apotekama ima. Ovde ne možete da pronađete u apoteci tablete joda. Nemci se uveliko spremaju za taj veliki napad. Nemačka je naravno na strani Ukrajine, ali stanovništvo koje nema veze sa politikom misli da se tu ne treba mešati jer Nemačka dosta zavisi od Rusije - istakla je novinarka.

Deana pavlović
foto: Kurir televizija

Dodala je da ruskom narodu stižu uznemirujuća pisma u kojem žele da ih proteraju.

- Primećuje se u velikim gradovima, primećuje se u Berlinu i Minhenu. Ruske porodice, koje decenijama žive u Nemačkoj, počele su da dobijaju pisma kao nekada kad su ih dobijali Jevreji. Ruse upozoravaju da bez obzira na njihovu višedecenijsku integraciju ipak zapakuju kofere i odu na arhipelag ili kod Putina u Moskvu. Imamo napadnute ruske prodavnice i restorane, a govori se o tome da će se zabraniti ruski jezik u školama. U velikim gradovima je to jako primetno - navela je novinarka.

Deana se potom osvrnula na ruske banke i navela da su sve zatvorene osim Gazprom banke koja funkcioniše samo zbog gasa.

- U Nemačkoj nema mnogo ruskih banaka. Ima ih više u Austriji. Ono što znam jeste da Gazprom banka i dalje funkcioniše i to samo zbog gasa. Ostale banke su zatvorene, pod kontrolom su nemačkih banaka, ali i dalje su u većinskom vlasništvu Rusa - rekla je novinarka.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:05

CENE BENZINA SU VEĆ ABNORMALNO SKOČILE! Novinarka iz Berlina o posledicama rata u Ukrajini: NEMCI BESNI NA PUTINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track