01:57

U Austriji skočile cene nafte i osnovnih namirnica!

posledice rata ukrajine i rusije

VELIKA KRIZA DRMA I AUSTRIJU! Zbog rata u Ukrajini, cena nafte i namirnica NIKAD VEĆA! Srpkinja iz Beča otkrila pravo stanje

Društvo -

Ruska vojna invazija ušla je u 14 dan. Pred vratima Kijeva skuplja se sve više vojske, a izbeglica je sve više.

Samo u Rumuniju ušlo je nešto više od 150.000 ukrajinskih izbeglica, a situacija je slična i u Austriji.

Aleksandra Isaković uključila se uživo iz Beča u Jutarnji program Kurir televizije gde je otkrila kakvo je stanje sa izbeglicama u Austriji,

- Oseća se priliv ljudi iz Ukrajine koji svakim danom sve više prelaze granicu. Austrija je jako dobro organizovana i spremna da pomogne, Beč ima dve hale gde izbeglice mogu da se prijave i registruju. Što se higijene i osnovnih sredstava tiče zbrinuti su, kao i zdravstveno. Mogu se osećati sigurno i veliki broj je optimističan da će se vratiti kući. Svi imaju negativan stav što se Rusije tiče - ispričala je Aleksandra.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Ističe da je u Austriji, kao i u celoj Evropi cena nafte skočila za čak 40 centi.

- Kao i svuda u Evropi, gorivo je poskupelo za 30,40 centi. Što se prodavnica tiče, poskupelo je, nije mnogo velika razlika ali jeste došlo do povećanja - rekla je Aleksandra u Jutarnjem programu Kurir televizije.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:41

Ministarka Matić navodi za Kurir da se cene životnih namirnica NEĆE MENJATI do maja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track