LUDILO MOZGA - TVRDE DA JE OVO RAZLOG RATA U UKRAJINI I DA IMA VEZE I SA SRBIJOM! Ovakve tvrdnje mogu biti opasne! (FOTO)
Foto: AP, EPA

Antivakseri ne prestaju sa idiotarijama

LUDILO MOZGA - TVRDE DA JE OVO RAZLOG RATA U UKRAJINI I DA IMA VEZE I SA SRBIJOM! Ovakve tvrdnje mogu biti opasne! (FOTO)

Društvo -

Teoretičari zavera u svemu pronalaze motive za svoje stavove, a još ako su među njima antivakseri - onda počinju da izvode zaključke koji su toliko nebulozni da su za svaku osudu, posebno što unose paniku među narod.

Jedan takav status pojavio se sada na društvenim mrežama. U njemu neki "genije" tvrdi da zna zašto je u Ukrajini počeo rat. To što on piše što se jednostano može podvesti pod "ludilo mozga", a celu priču je povezao i sa Srbijom i ostalim evropskim zemljama uputivši kroz svoje rečenice pretnje onima koji su vakcinisani.

Totalne idiotarije

- Ukrajina je aktivirana da se pogled skrene sa postavljanja 5G mreže širom evrope. Kada je budu aktivirale počeće masovno umirajne svih vakcinisanih, jer će na frekfenciji od 50 gigaherca, grafen oksid iz vakcina da se ponaša kao metalna kašika u mikrotalasnoj pećnici, umiraće u najgorim mukama, a za to će da kažu da je nova epidemija, što čudovište gejt i nagoveštava 2024/25. Vreme je pred nama... (voleo bih da nisam u pravu i da ispadnem zaluđeni teoretičar zavere), ali i biblija nagoveštava vreme pomora i gladi... - ovako je napisao i nije mu uopšte važno što je nepismen, što za njega ne postoje velika slova, jer "on zna kakva nas sudbina čeka".

Za izazivanje panike 3 godine zatvora

Za ovakvog i slične njemu nadležni bi trebalo da primene najoštrije sankcije jer se lažnim tvrdnjama može učiniti krivično delo izazivanja panike i nereda:

Antivakser
foto: Printscreen Facebook

- Osnovni oblik krivičnog dela izazivanje nereda i panike čini lice koje iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrdnji izazove paniku ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera države. Kazna za osnovni oblik je zatvor od 3 meseca do 3 godine i novčana kazna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track