02:10

ZBOG SUKOBA U UKRAJINI AUTOMOBILI SKUPLJI I DO 30% Kisin objasnio šta diktira cenu na tržištu, EVO ZBOG ČEGA SKAČE VREDNOST

ekonomska kriza

CENE POLOVNJAKA SKOČILE ZBOG RATA U UKRAJINI! Stručnjak otkrio šta se dešava na tržištu i koliko nam novca sada treba za automobil

Društvo -

Od početka sukoba u Ukrajini redovno se prati ekonomska situacija.

Širom Starog kontinenta poskupele su životne namirnice, vlada nestašica jestivog ulja, a cena goriva u mnogim državama EU nalazi se na istorijskom maksimumu.

Novinarku Mariju Čanković zanimalo je kako aktuelna situacija utiče i na tržište polovnih automobila.

Đorđe Kisin sa portala Sasomange.rs objasnio je za televiziju Kurir da su cene automobila porasle od 25 do 30 odsto.

- Cene i polovnih i novih automobila su u ozbiljnom porastu. Ove godine poskupljenja su, potpuno i neočekivano, izazvana krizom u Ukrajini. Imamo situaciju da su mnogi proizvođači poput Folksvagena, Audija ili Mercedesa obustavili isporuke novih automobila i za Rusiju i za Ukrajinu - rekao je za jutarnji program Kurir televizije Kisin.

Đorđe Kisin
foto: Kurir televizija

Naglašava da se navike ljudi u našoj zemlji ne menjaju, te da se odlučuju za već isprobane modele automobile, ali i da potražnja za automobilima raste sa početkom proleća i lepog vremena.

- Izgubili su to tržište i plasman na područje Rusije i Ukrajine, a samim tim cene koje se plasiraju za ostatak Evrope rastu. Interesovanje za kupovinu automobila raste sa dolaskom proleća i lepših dana - rekao je Kisin.

Đorđe Kisin
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:48

Ukrajina: Prvi put obavljena razmena zarobljenika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track