03:00

OVAKO VAS VARAJU KADA KUPUJETE POLOVNE AUTOMOBILE Živković naglašava da posebno obratite pažnju na OVE TRI STVARI!

prevare pri kupovini

OVAKO VAS VARAJU KADA KUPUJETE POLOVNE AUTOMOBILE Živković naglašava da posebno obratite pažnju na OVE TRI STVARI!

Društvo -

Prevare u vezi sa kupovinom nešto su sa čim se sve više susrećemo, a ovaj vid prevare posebno je zanimljiva tema kada je kupovina polovnih automobila u pitanju.

Za televiziju Kurir je u vezi sa kupovinom polovnih automobila govorio Petar Živković, iz Udruženja automobilskih novinara Srbije.

- Sistem sa vraćanjem kilometraže unazad je dobro razvijen, jako mu je teško stati na put. To je organizovano baš jako dobro. Protiv toga boriti se - jako je teško. Možda posmatranjem automobila, ali to iskusnom kupcu može značiti. Laicima - ne - rekao je Petar Živković, iz Udruženja automobilskih novinara Srbije.

automobili
foto: Kurir Televizija Printscreen

Sem vraćanja kilometraže postoje i drugi načini prevara.

- Trebalo bi obratiti pažnju s obzirom na nove propise kod nas na delove koji se odnose na ekologiju - odnosno na izduvne delove. Tu postoje katalizatore i drugi sistemi, koji su jako skupi, a koji se lako vade. Zato je preporuka da taj auto koji hoćete da kupite odvezete kod nekog dobrog automehaničara, da vam se ne desi da na prvom tehničkom pregledu ne možete da pređete. Takođe, neki automobili posle udesa nemaju vazdušne jastuke, što je kod novih sistema i automobila veoma opasno i rizično - rekao je Petar Živković, iz Udruženja automobilskih novinara Srbije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:10

ZBOG SUKOBA U UKRAJINI AUTOMOBILI SKUPLJI I DO 30% Kisin objasnio šta diktira cenu na tržištu, EVO ZBOG ČEGA SKAČE VREDNOST

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track