11:35

Defektolog izneo ŠOKANTNE detalje: Devojčice po ugledu na majke i bake kreću sa ovim drogama

tabletomanija

DEVOJČICE PO UGLEDU NA MAJKE I BAKE KREĆU SA OVIM NARKOTICIMA: Defektolog izneo šokantne detalje OVO JE DROGA KOJU KORISTE OSNOVCI

Društvo -

Lambe Đorelijevski,defektolog i spec.pedagog ističe da je tabletomanija zastupljena kod devojčica koje se ugledaju na majke i bake pa tako kreću sa zloupotrebom lekova.

Svaki sedmi srednjoškolac u Srbiji je probao neku vrstu narkotika ili je pokušao da diluje neku vfrstu narkotika.

Kada deca počinju sa korišćenjem droge i koliko često njihovo ekspirementisanje sa drogom preraste u zavisnost? - pitala je novinarka Ivana Jovanović.

Defektolog je istakao da se starosna granica o uzimanju narkotika daleko spustila i deca već kreću u osnovnoj školi da ih koriste.

- Poslednjih nekoliko godina ta granica se spustila već na osnovnu školu. To je jako loše u čitavoj priči jer im treba nekoliko meseci ili par godina da postanu zavisnici. Samim razvojem društva, pa samim tim mogućnost putovanja i mogućnosti saznanja preko društvenih mreža povećala se količina droge koja je na našem tržištu prisutna. To je veliki problem i mora se uraditi nešto na globalnom nivou da bi se sprečila ova pošast - rekao je Đorelijevski u uključenju za jutarnji program na Kurir televiziji.

Lambe Djorelijevski
foto: Kurir Televizija

Defektolog je naveo da je mariuhana zasigurno droga početnica, ali da devojčica koriste i lekove.

- Definitivno je marihuana droga početnica, sa tim da ne smemo da zanemarimo tabletomaniju odnosno zloupotrebu lekova. Ona je veoma karakteristična za populaciju devojčica jer vrlo lako znaju da se identifikuju sa majkama, bakama i da znaju da zloupotrebljavaju nešto od sedativa i lekova. Dok dečaci i naravno devojčice kada krenu sa korišćenjem droge to je obavezno marihuana. Svuda je ona u svetu droga početnica - naveo je Đorelijevski.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:20

Stručnjaci otkrivaju na koje se sve načine švercuje droga u Evropu iz Južne Amerike!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja