PETAR PETKOVIĆ: Kurti lažnim optužbama nastoji da destabilizuje prilike na terenu
Foto: Printscreen/RTS

reakcija

PETAR PETKOVIĆ: Kurti lažnim optužbama nastoji da destabilizuje prilike na terenu

Politika -

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da zvanični Beograd "nikome ne preti" već da "unapređuje svoje odbrambene vojne kapacitete kao garant mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu".

Reagujući na navode kosovskog premijera Aljbina Kurtija o ubrzanom naoružavanju Srbije, Petković je ocenio da Kurti "lažnim optužbama nastoji da destabilizuje prilike na terenu, pripisujući Beogradu svoje militantne snove i ideje".

"Kurti sada pokušava da lažno optuži Beograd da stoji iza pretnji Diku Martiju, kao što nas je lažno optuživao da smo sami lomili svoja groblja ili ispisivali grafite UČK na srpskim kućama. Tragovi ovih zlodela vode direktno do Prištine i nikakva Kurtijeva petparačka propaganda na račun zvaničnog Beograda i srpskog naroda to ne može da promeni", naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Prethodno je kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio da to što se Srbija naoružava nije bezbedno po Kosovo i region i da Srbija to radi jer se plaši da će ostati sama.

"Srbija je, čini mi se, u panici, jer shvata da više ne može da bude na tri-četiri mesta istovremeno, pokušava da se ojača jer može da ostane sama. Nastavak naoružavanja Srbije nije bezazlen za region i Kosovo, ali je, s druge strane, izraz straha da bi mogli da ostanu sami", rekao je Kurti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track