POLICIJSKO BRATSTVO: Potpisana Povelja o bratimljenju novosadske i ohridske IPA (FOTO)
Foto: IPA

za još bližu saradnju i prijateljstvo

POLICIJSKO BRATSTVO: Potpisana Povelja o bratimljenju novosadske i ohridske IPA (FOTO)

Društvo -

Delegacija Upravnog odbora Internacionalne policijske asocijacije Regije u Novom Sadu posetila je 30. aprila Ohrid i potpisala Povelju o strukovnoj policijskoj saradnji (bratimljenju) sa Regionom IPA Ohrid Sekcije Makedonija. Potpise na Povelju stavili su predsednici i sekretari IPA Regija Novi Sad i Ohrid.

Potpisivanje Povelje oslikava volju i želju ove dve IPA Regije da ojačaju saradnju u međusobnim intenzivnijim posetama članova, razmeni profesionalnih iskustava i organizovanju zajedničkih edukativnih, sportskih i kulturnih aktivnosti.

1 / 6 Foto: IPA

Predsednici IPA Novi Sad i IPA Ohrid Regije, Milorad Petković i mr Stefan Dimoski, istakli su da pored strukovne policijske saradnje potpisivanje Povelje doprineće jačanju poverenja, relaksiranijih kontakata kolega u operativnom policijskom radu zaposlenih dva Ministarstva unutrašnjih poslova i inicijativi dve države kroz "Otvoreni Balkan".

Ceremoniju potpisivanja Povelje su uveličali predsednik IPA Sekcije Makedonija, Robertino Aceski , predsednik IPA Prilep, Zoran Velkoski, izaslanik gradonačelnika Ohrida, član Veća, Perčo Božinovski i drugi ugledni gosti kao i druge ugledne ličnosti iz Republike Severne Makedonije.

IPA je osnovana 1950. godine sa Esperanto motom Servo per Amikeco (saradnja kroz prijateljstvo) i najveća je NGO policijska asocijacija na svetu sa savetodavnim statusom u UN , UNESKO, Organizaciji Američkih država i dr. organizacijama. IPA egzistira u preko 70 država sveta.

IPA Sekcija Srbija 2007. godine u Balatonu (Mađarska) primljena je u punopravno članstvo ove organizacije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track