MUP: Od danas intenzivne provere plovnih puteva i plovila širom Srbije
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

bezbednost na rekama

MUP: Od danas intenzivne provere plovnih puteva i plovila širom Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Pripadnici policijske Jedinice za bezbednost na rekama, zajedno sa službenicima Uprave carina od danas sprovode intenzivne i detaljne provere svih plovnih puteva i plovila širom Srbije, najavljeno je iz MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da će najveće plovne reke, a posebno Dunav biti očišćene od šverca nafte i akciznih proizvoda.

"Između naših auto-puteva i plovnih puteva nema razlike, i baš kao što su naše saobraćajnice i koridori sigurni i bezbedni, tako i naše plovne reke moraju da budu sigurne i bezbedne. Zato smo i formirali Jedinicu za bezbednost na rekama, da bi se neprestano i intenzivno borila protiv šverca nafte i akciznih proizvoda", poručio je Vulin.

Pojasnio je da je Jedinica za bezbednost na rekama do sada oduzela više od 36 tona naftnih derivata i preko 96.000 cigareta.

"Podsećam i da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa službenicima Uprave carina 24. maja u luci Prahovo zaplenili rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i presekli još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima", istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track