TEROR NAD SRBIMA NE PRESTAJE! Uhapšen JEDINI POVRATNIK u Vitomirici kod Peći! Albanska vlast se sad setila, a on u selu 15 godina
Milorad Đoković, Foto: Gračanica onlajn

KO JE UHAPŠENI SRBIN

TEROR NAD SRBIMA NE PRESTAJE! Uhapšen JEDINI POVRATNIK u Vitomirici kod Peći! Albanska vlast se sad setila, a on u selu 15 godina

Društvo -

Tzv. kosovska policija uhapsila je u ponedeljak Milorada Đokovića iz sela Vitomirica kod Peći po povratku iz sela Goraždevca, takođe kod Peći.

Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja je obezbedila Đokoviću advokata i svu potrebnu i besplatnu pravnu podršku, najoštrije osuđuje kampanju zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koja je, kako je saopšteno, nastavljena hapšenjem Milorada Đokovića iz Vitomirice koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara.

Podsetimo, Đoković je jedini povratnik u selu Vitomirica u kojoj živi poslednjih 15 godina i čest je učesnik na većini događaja koje organizuje civilno društvo u Pećkom regionu.

Poslednjih deset godina vodio je sudske postupke u kojima je zahtevao da mu se vrati oduzeta zemlja.

Pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda Kosova*, doneta je odluka da mu se kuća i plac koja je bila predmet spora vrati i upiše kao vlasništvo.

Odluka suda do danas nije sprovedena od strane opštine Peć.

Pošto je Milorad Đoković uporan u ostvarivanju svojih osnovnih ljudskih prava i nema nameru da odustane, Albanci su se "dosetili" kako će da mu stanu na put. Iako već deceniju i po živi i radi u ovom delu južne srpske pokrajine, Albanci su sada iskoristili trenutak da mu žestoko napakoste.

On je uhapšen zbog sumnje da je navodno počinio krivično delo „rat protiv civilnog stanovništva“ u vezi sa akcijom iz 1999. godine, saopštilo je kosovsko specijalno tužilaštvo.

Uhapšen je posle višemesečne istrage jedinice za istraživanje ratnih zločina, a kako se u saopštenju navodi, predmet za koji se on tereti odnosi se na navodnu akciju „7. maja 1999. godine u regionu Peći kada je ubijeno devet civila albanske nacionalnosti, a nestalo još pet osoba“..

Kurir.rs/in4s.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track