"BIO JE BILJKA": Novi detalji smrti muškarca kome je SLOMLJENA KIČMA na klinici - EVO ZAŠTO SU LEKARI PUSTILI PORODICU DA GA VIDI
Foto: Printscreen

tragedija nakon tretmana kod kiropraktičara

"BIO JE BILJKA": Novi detalji smrti muškarca kome je SLOMLJENA KIČMA na klinici - EVO ZAŠTO SU LEKARI PUSTILI PORODICU DA GA VIDI

Društvo -

M. Đ. (58), koji je preminuo nakon tretmana kod kiropraktičara u privatnoj klinici “Balans medika” u Beogradu tokom kojeg mu je slomljen vratni pršljen, a tri i po meseca kasnije preminuo na Institutu za ortopediju "Banjica", vegetirao je kao biljka dok nije umro 9. jula. Praktično nije imao nikakve šanse.

Sada već pokojni M. Đ. je 24. marta ove godine je otišao u "Balans mediku" da mu nameštaju pršljen "atlas", ali je već u 16.40 sati iz te privatne klinike kolima Hitne pomoći prebačen na Institut za ortopediju na Banjici.

Balans medika, Balans Medik, Balansmedik
foto: Kurir /J.M.

Odmah po hitnom prijemu smešten je u jedinicu intenzivne nege ovog instituta. Lekari su mogli samo da konstatuju prelom kičme, usled koje je čovek i ostao nepokretan a takav je stigao u Institut.

- Urađena je kompletna dijagnostika, skeneri i sve ostalo što je neophodno, i lekarski konzilijumi su kontatovali da nije moguća operacija, niti bilo kakva intervencija. Pacijent je morao da bude stavljen i u veštačku komu, odnosno intubiran je na respiratoru. Bukvalno tri i po meseca M. Đ. je vegetirao kao biljka, a lekari koji su davali sve od sebe, mogli su samo da ga održavaju u životu, svesni da će i tome doći kraj i da je čovek praktično umirući pacijent. Upravo zato omogućili su porodici, odnosno majci i bratu da ga nekoliko puta, bukvalno na blic vide. I samo su mogli da vide čoveka koji je završio na aparatima posle tretmana koji su u "Balans mediki" koji su preporučivali kao bezbedan i siguran. Ništa drugo i nije moglo da se uradi - priča naš izvor.

Dok je M. Đ. vegetirao na Institutu za ortopediju, porodica je skupljala svu medicinsku dokumentaciju, pa i s ovog Instituta, kako bi gonili "Balans mediku" i onoga ko je M. Đ. doveo u ovakvo stanje.

Inače, čovek kod koga je M. Đ. bio na tretmanu predstavljen je u javnosti kao lekar po obrazovanju i to specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

Podsetimo, tužilaštvo je obavešteno o celom događaju, nakon čega je dalo nalog da se obavi obdukcija. Po prijemu izveštaja o obdukciji Više javno tužilaštvo će proceniti ima li elemenata krivičnog dela i u čijoj je nadležnosti.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

KIROPRAKTIČAR PROGOVORIO O SMRTI M.Đ.(58) KOME JE SLOMLJENA KIČMA NA TRETMANU: Za Kurir TV otkrio koliko je kiropraktika BEZBEDNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track