CIRKUS! POTPUNI HAOS U NARODNOJ STRANCI: Miroslav Aleksić priča jedno, a Vuk Jeremić drugo!
Foto: Facebook Printscreen

pukotine

CIRKUS! POTPUNI HAOS U NARODNOJ STRANCI: Miroslav Aleksić priča jedno, a Vuk Jeremić drugo!

Politika -

U Narodnoj stranci Vuka Jeremića vlada totalni haos. O tome svedoče i potpuno različite izjave čelnih ljudi ove stranke da li će ići na konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je najavio da će od 14. jula početi razgovore sa predstavnicima svih 12 lista koje su ušle u parlament.

Naime, potpredsednik NS i Jeremićeva desna ruka Miroslav Aleksić izjavio je da će se NS odazvati pozivu i da će ići na razgovor sa predsednikom Vučićem.

- Mi ćemo razgovarati i učestvovati u konsultacijama i sa njim i sa ostalima, ali u okviru državnih institucija, zakonskih i ustavnih ovlašćenja onih koji u ovom trenutku vrše vlast - rekao je Aleksić.

Sa druge strane, Vuk Jeremić demantuje ove navode i na Tviteru piše potpuno suprotno.

- S obzirom da se u Narodnoj stranci ne razmatra mogućnost saradnje sa režimom, kao i da nećemo da doprinosimo stvaranju lažnog utiska o funkcionisanju demokratskih institucija u Srbiji, nećemo učestvovati u "konsultacijama". Držimo reč - napisao je na Tviteru Vuk Jeremić, mada je ostalo nejasno koju reč drži jer je pre samo dva meseca, u maju, tvrdio da će ići na konsultacije oko Vlade.

Iz ove, ali i nekih drugih situacija i dešavanja u NS može se zaključiti da je stranka u potpunom rasulu i da komunikacija između njenih najviših funkcionera, očigledno, ne postoji.

Inače, stranku su pre nekoliko meseci napustili Zdravko Ponoš, Dijana Vukomanović i još neki, pa se stiče utisak da se urušavanje samo nastavilo i da nije došlo ni do kakve konsolidacije, kako se Jeremić trudi da predstavi dešavanja u stranci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja