SLIKE ZA NEVERICU! LUDNICA JOŠ OD RANOG JUTRA NA HORGOŠU I PREŠEVU! Pogledajte kilometarsku zmiju koja se vije unedogled (FOTO)
Foto: Printscreen/MUP Kamere

ko je danas pošao na put, neka mu je bog u pomoći! KOLONE NA GRANICI

SLIKE ZA NEVERICU! LUDNICA JOŠ OD RANOG JUTRA NA HORGOŠU I PREŠEVU! Pogledajte kilometarsku zmiju koja se vije unedogled (FOTO)

Društvo -

Ovo je jedan od najudarnijih letnjih vikenda za putovanja i prelazak granice, udarni termin za veliku seobu turista i navalu Turaka na puteve do rodnih mesta

BEOGRAD - Sezona odmora je u toku, te se poslednih dana beleže velike gužve ka svim putnim pravcima širom zemlje, ali i na graničnim prelazima.

Ukoliko krećete na put naoružajte se strpljenjem jer može se dogoditi da čekate u mesto i po dva i više sati da pređete granicu.

Naime, usled pojačanog putničkog saobraćaja u turističkoj sezoni koja se zahuktava, na najfrekventnijem graničnom prelazu naše zemlje, Horgošu 1, ovoga jutra beleže se velike gužve.

granični prelaz, gužve
foto: Printscreen/AMSS kamere

Situacija na GP Horgoš, ovoga jutra slična je jučerašnjoj. Putnici na ulazak u našu zemlju čekaju u proseku tri do četiri sata, međuzona je popunjena, a dostupno je svih šest raspoloživih traka za ulazak u zemlju. Ukupno vreme zadržavanja odnosi se na prelazak srpske i mađarske granice.

Na izlasku iz Srbije nema zadržavanja, međutim međuzona, odnosno pri ulasku u Mađarsku se nailazi na duža zadržavanja.

Kolone na Preševu

Putnički automobili na graničnom prelazu Preševe na izlasku iz Srbije zadžavaju se 150 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

granični prelaz, gužve
foto: Printscreen/AMSS kamere

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, na Gradini na izlasku čeka se 100 minuta, a na Horgošsu na ulasku u zemlju jedan sat.

Na Batrovcima do 45 minuta

Na Batrovcima putnički automobili zadržavaju se 45 minuta, a na Gostunu 40 minuta. I danas treba očekivati povremene talase sa većim brojem vozila, koji mogu uslovljavati povremeno duža zadržavanja na prelazima, ali i na deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen, naveo je AMS S.

granični prelaz, gužve
foto: Printscreen/MUP Kamere

Radovi na putu

Na auto-putu E-75, petlja Pojate - petlja Paraćin, do 29. jula zbog radova na rekonstrukcicji kolovoza, za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, smer Niš - Beograd, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, smer Beograd - Niš, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Brežđe - Divčibare, deonica Krčmar - Divčibare, potpuna obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji do 30. oktobra.

granični prelaz, gužve
foto: Printscreen/AMSS kamere

Alternativni pravci: Mionica - Divci - Valjevo - Kaona - Divčibare.

Vršac - Vatin, do 31. avgusta u toku svetlog dela dana, radovi na rehabilitaciji puta uz naizmenično propuštanje vozila.

Petlja Trupale, do 25. avgusta radovi na pojačanom održavanju mosta.

Za saobraćaj zatvorene vozna i zaustavna traka smer: petlja Niš Jug-petlja Aleksinac kao i smer: petlja Niš Sever-petlja Aleksinac, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Pančevo - Bavanište, u dužini od devet kilometara, do 31. jula radovi na rehabilitaciji puta, a saobraćaj je regulisan znakovima privremene saobraćajne signalizacije i opreme.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track