PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO POSLE SKANDALOZNE ODLUKE HRVATSKE DA MU ZABRANI PRIVATNU POSETU JASENOVCU: Poslao jaku poruku (FOTO)
Foto: Marina Lopičić, beta Damir SENCAR

na Instagram nalogu buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO POSLE SKANDALOZNE ODLUKE HRVATSKE DA MU ZABRANI PRIVATNU POSETU JASENOVCU: Poslao jaku poruku (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas nakon što su mu hrvatske vlasti zabranile da poseti Jasenovac.

Predsedniku Srbije je zabranjeno da položi cveće jasenovačkim žrtvama.

- Samo vi radite svoj posao! Živeće srpski narod i nikada neće zaboraviti - napisao je predsednik na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković na vanrednoj konferenciji za medije pokazao je notu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske o zabrani "moguće posete" Vučića Jasenovcu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je to što su zabranili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac, najveći skandal u modernoj istoriji.

U logoru Jasenovac je, prema izveštajima nezavisnih komisija, ubijeno 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.

Hrvatski mediji su na skandalozan način preneli da je Vučić "hteo da izazove haos" polaganjem venaca stradalima u logoru Jasenovac.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:16

VUČIĆ: Srbija sedi na svojoj stolici, neće hrvatski premijer i predsednik da vode našu politiku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track