02:25

ŽESTOK OKRŠAJ U PROGRAMU UŽIVO! Antonijević: Biti gej je moda i Evroprajd je preterana seksualnost! Azdejković: KO ŠIŠA VEĆINU!

KURIR TV

ŽESTOK OKRŠAJ U PROGRAMU UŽIVO! Antonijević: Biti gej je moda i Evroprajd je preterana seksualnost! Azdejković: KO ŠIŠA VEĆINU!

Društvo -

Dr Borislav Antonijević iz Udruženja građana Lekari i roditelji za nauku i etiku i gej aktivista Predrag Azdejković imali su žestok okršaj u vezi sa održavanjem Evroprajda u Beogradu.

Naime, Antonijević je započeo raspravu tvrdnjama da je biti gej moda i da oni kao manjina nisu diskriminisani.

- Ako bi sve okrenuli u finansijsku korist i zaboravili sve ostale stvari, onda bi to bilo bitno. Međutim, kod nas novac je na poslednjem mestu, dok su na prvom neke vrednosti koje nas označavaju kao narod. To su tradicija i vera. Biti gej je moda. Važi ono mišljenje da gej populacija ima veća prava i veliko napredovanje. Non-stop slušamo da li je neko diskriminisan. Ja odgovorno tvrdim da je kod nas veća diskriminacija ljudi koji imaju neki hendikep. Mislim da se nad ljudima iz LGBT populacije ne vrši diskriminacija, već smatram da se nad nama vrši koji smo većina - rekao je Antonijević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Osvrnuo se i na Evroprajd koji se održavao u svetu i nazvao to čistim užasom koji ne želi da vidi u Srbiji.

- Dolazili su nam klipovi sa velikih manifestacija u Evropi i svetu. To je čist užas i ja to ne želim da vidim kod nas. Da li će tako biti kod nas neću ni da pretpostavljam uopšte - rekao je Antonijević.

Predrag Azdejković se nije složio sa izjavama Antonijevića, pa mu je uzvratio. Naveo je da se većina ne pita i da izjava doktora za finansijsku korist nije bila iskrena.

- Ko šiša većinu. Ne pitamo većinu za gomilu stvari. Da odemo na Kosovo i pitamo većinu da li da pobijemo Srbe i oni kažu pobijte. Većina je rekla to, ali da li će poslušati tu većinu. Većina se ne pita u demokratskim pitanjima manjine jer se to vas ne tiče. Meni je čudno kako sada u ovoj ekonomskoj krizi mi kažemo da nam je novac na poslednjem mestu i da su vera i tradicija na prvom - rekao je Azdejković.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Pritisak

Srpski pokret Dveri pozvao je Vladu Srbije da otkaže održavanje „Evroprajd 2022”, jer, kako je taj pokret ocenio, ta manifestacija je antidemokratsko nasilje manjine nad većinom građana Srbije. Dveri su ocenile da je održavanje te manifestacije u Srbiji pritisak za donošenje Zakona o istopolnim zajednicama.

Antonijević se odmah potom osvrnuo i na sam Evroprajd i naveo da možemo da ga proglasimo preteranom seksualnošću.

- Tu se ne radi o priznavanju manjine, već nekih manifestacija koja se tiču javnog morala. Ovu manifestaciju možemo da proglasimo preteranom seksualnošću. Sve što je preterano ne valja. Nije tačno da se većina ne pita - rekao je Antonijević.

Kako su ogranizatori "Evroprajda 2022" najavili oni na paradi koja će biti održana od 12. do 18.septembra u Beogradu očekuju dolazak vi[e od 20.000 gostiju iz inostranstva.

Bonus video:

00:17

BEOGRADOM KRV ĆE LITI, GEJ PARADE NEĆE BITI Preteći grafit uoči najavljene parade u septembru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track