ZABRANITE BOŠKA DVERI NA 100 GODINA! Pokrenuta peticija posle ovog zahteva političara iz Čačka, bukti Tviter! (TVIT)
Foto: Kurir televizija, Ana Paunković

PETICIJOM NA PETICIJU

ZABRANITE BOŠKA DVERI NA 100 GODINA! Pokrenuta peticija posle ovog zahteva političara iz Čačka, bukti Tviter! (TVIT)

Politika -

BEOGRAD - Gej lezbejski info centar saopštio je danas da je pokrenuo peticiju za zabranu rada pokreta Dveri na "100 godina" zbog kako se navodi, klerofašističke, šovinističke i homofobične politike koju taj pokret vodi od samog osnivanja.

Reagujući na zahtev Dveri za otkazivanjem manifestacija Evroprajd, najavljene za septembar u Beogradu, iz centra su naveli da "mržnja prema LGBT zajednici koju Dveri konstantno promovišu, doprinosi povećanju nasilja i govoru mržnje".

"Srpski pokret Dveri zaboravlja da LGBT osobe nisu tikve bez korena i da su deo nekih porodica i da politika mržnje koju ovaj pokret vodi ne čini štetu samo LGBT osobama već i našim porodicama i prijateljima, ali porodične vrednosti kako ih Dveri vide izgleda ne podrazumevaju naše porodice, bližu i dalju rodbinu koje podjednako boli mržnja i homofobija", piše u saopštenju.

Gej lezbejski info centar pozvao je građane da peticiju potpišu putem linka https://peticije.online/zabrana srpskog pokreta dveri na sto godina.

PETICIJA ZA ZABRANU DVERI NA 100 GODINA

Lider Dveri Boško Obradović tvitovao je seriju tvitova na temu održavanja Prajda u Beogradu koja je naišla na osudu LGBT udruženja.

PETICIJA PROTIV EVROPRAJDA

On smatra da novac uložen u to treba preusmeriti na mnogo više goruća pitanja u državi i ne trošiti resurse poput policijskog obezbeđenja za "paradiranje", kako je rekao.

Ovaj svojevrsni rat tvitova zaintrigirao je tviteraše koji su odmah zauzeli strane - proboško i prolgbt ali je bilo i onih koji nisu imali čvrste stavove ni za jednu ni za drugu stranu ali su iskoristili priliku da prokomentarišu Obradovića samog po sebi.

Kurir.rs/Twitter/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track