REŠAVA SE SLUČAJ BAKA ŽIVADIJE KOJA SAMA ŽIVI GLADNA I BOLESNA! Primljena je u kruševačku bolnicu, POSTOJI REŠENJE ZA NJU
Živadija Jovanović, Foto: Kurir/Ž.M.

Slučaj starice iz Toljevca se rešava

REŠAVA SE SLUČAJ BAKA ŽIVADIJE KOJA SAMA ŽIVI GLADNA I BOLESNA! Primljena je u kruševačku bolnicu, POSTOJI REŠENJE ZA NJU

Društvo -

Iz Centra za socijalni rad obećavaju da će baku po izlasku s bolničkog lečenja zbrinuti u domski smeštaj

Baka Živadija Jovanović (78), koja živi sama i teško bolesna u Toljevcu kod Varvarina, primljena je juče na lečenje u kruševačku Opštu bolnicu.

- Baka Živadija je juče posle kontrole primljena na lečenje u kruševačku Opštu bolnicu u teškom stanju. Uzeli su joj biopsiju, a dalja situacija je neizvesna. Biće tamo sedam do osam dana - rekla je za Kurir komšinica Milanka Andrejić, jedan od retkih osoba koja brine o baki Živadiji.

Kurir je juče pisao o teškom životu Živadije Jovanović, koja je posle smrti supruga ostala potpuno sama, a već tri godine boluje od teškog oblika tumora, zbog čega jedva hoda i ne može sebi ni hranu da pripremi.

Stepenište kuće u kojoj živi baka Živadija
Stepenište kuće u kojoj živi baka Živadija foto: Kurir/Ž.M.

Za njen slučaj nadležni su se, po svemu sudeći, zainteresovali tek posle pisanja medija. Ivanka Milenković, rukovodioca odeljenja u Varvarinu međuopštinskog Centra za socijalni rad, kaže da su im se meštani Toljevca 25. jula obratili radi pomoći baki Živadiji.

Rana baka Živadije
Rana baka Živadijefoto: Kurir/Ž.M.

- Obavili smo terensku posetu, formirali predmet i započeli rad na njemu. Naše mogućnosti su vrlo ograničene - rekla je ona za Kurir.

Radnica Centra za socijalni rad Dobrila Simić potvrđuje da je posetila baka Živadiju u Toljevcu i pitala je da li bi prihvatila organizovan smeštaj.

- Crveni krst joj je povremeno nosio namirnice. Moje mišljenje je da Živadija, posle kontrole u kruševačkoj bolnici, treba da ide u domski smeštaj i mi ćemo joj ponuditi te usluge - rekla je ona za Kurir.

Kurir.rs / Ž. M.

Bonus video:

03:58

EJDŽIZAM U SRBIJI: Starost se doživljava kao teret, 30 odsto starih se oseća diskriminisano

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track