Priština uvodi pozivni broj za Albaniju

Priština uvodi pozivni broj za Albaniju

Društvo -
Jedinstven međunarodni prefiks Albanije - 355 bi, prema toj rezoluciji, važio ne samo za fiksnu telefoniju, umesto dosadašnjeg 381, već i za dva mobilna provajdera

PRIŠTINA - Takozvana kosovska skupština je danas usvojila rezoluciju kojom se pozivni broj za Srbiju - 381, tri međunarodna prefiksa koje koristi fiksna telefonija na Kosovu, menja međunarodnim prefiksom Albanije - 355. Jedinstven međunarodni prefiks Albanije - 355 bi, prema toj rezoluciji, važio ne samo za fiksnu telefoniju, umesto dosadašnjeg 381, već i za dva mobilna provajdera za koje su pozivni brojevi 377 i 386.

U rezoluciji se ističe da zamenom međunarodnog prefiksa građani Kosova mnogo dobijaju kako na političkom, ekonomskom, tako i na bezbednosnom planu. Rezoluciom je od vlade zahtevano da vrlo brzo inicira pregovore sa Vladom Republike Albanije o korišćenju njihovog međunarodnog prefiksa. Takođe se ističe da ukoliko su ugovori o korišćenju sadašnjih međunarodnih prefiksa još važeći treba da budu ispoštovani do njihovog isteka, a da se dalje ne produžavaju.Rasprava o ovoj rezoluciji je održana na sednici 30. avgusta, a danas je usvojema glasovima 47 poslanika, protiv je bilo devet, dok se dva poslanika nisu izjasnila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track