DR DANICA DANAS SLAVI ROĐENDAN: Rodila se u Titovom Užicu, školovala u Moskvi, medicinu diplomirala sa ocenom 9,6
Foto: Uroš Arsić/Mondo

slavlje

DR DANICA DANAS SLAVI ROĐENDAN: Rodila se u Titovom Užicu, školovala u Moskvi, medicinu diplomirala sa ocenom 9,6

Društvo -

BEOGRAD - Na današnji dan pre 63 godine, 30. avgusta 1959. godine, u tadašnjem Titovom Užicu, rođena je profesor doktor Danica Grujičić, neurohirurg, načelnica Centra za neuroonkologiju Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije, direktorka Instituta za onkologiju i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Pored navedenog profesorka Grujičić je i predsednik humanitarne organizacije "Zdrava Srbija" i predsednik komisije za psihoaktivne supstance Ministarstva zdravlja Srbije.

Iako profesorka Grujičić ne potiče iz Čačka, već iz susednog Užica, Udruženje Čačana u Beogradu podsetilo je na njen rođendan s ponosom jer kažu da im je ona svojim radom, zalaganjem i rezultatima učinila čast jer potiču iz istog kraja naše zemlje.

Zbog potreba posla svog oca profesorka Grujičić je u mladosti jedno vreme živela u Rusiji gde je u Moskvi završila srednju školu. Studije medicine započela je u Moskvi, a završila u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,60.

Magistrirala je 1987. godine i doktorirala 1996. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Zaposlena je na Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije od 1984. godine, gde je od 2007. godine načelnica Odeljenja za neuroonkologiju.

Uporedo sa kliničkom praksom angažovana je kao profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izabrana je za asistentkinju 1992. godine, docentkinju 1998. godine, a od 2009. je redovna profesorka. Takođe obavlja funkciju direktora Instituta za onkologiju.

Profesorka Grujičić objavila je kao autorka ili koautorka više od 250 naučnih radova, poglavlja u knjigama i monografija. Članica je Udruženja neurohirurga Srbije, Srpskog lekarskog društva i Evropske asocijacije neurohirurških društava.

Kurir.rs/Udruženje Čačana u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track